Politika

Akcionari ,,Srpske kuće“ traže povraćaj PDV-a da bi opremili zgradu

Akcionari ,,Srpske kuće“, njih 27, dogovorili su na sastanku održanom u ponedjeljak da od državnih organa Crne Gore zatraže povraćaj poreza na dodatnu vrijednost (PDV) na transakciju od 3,4 miliona eura, saznaje Pobjeda.
Akcionari ,,Srpske kuće“ traže povraćaj PDV-a da bi opremili zgradu
Portal AnalitikaIzvor

Prema informacijama našeg lista, akcionari smatraju da im pripada novac u iznosu većem od 600.000 eura kojim bi bio opremljen kompletan objekat.

Za ,,Srpsku kuću“ Vlada Srbije je isplatila 3,4 miliona eura nikšićkom biznismenu Miodragu Daki Davidoviću.

Taj objekat je u vlasništvu preduzeća DOO Srpska kuća čiji osnivači su 27 Srba iz Crne Gore, mahom političara i predstavnika srpskih NVO koji su politički bliski Novoj srpskoj demokratiji.

Izvor Pobjede koji je prisustvovao sastanku je pojasnio da im je iz državnih organa nezvanično objašnjeno da nemaju pravo na povraćaj PDV-a jer to nije u skladu sa zakonom.

 - Na sastanku je konstatovano da je u pitanju još jedna opstrukcija Vlade Crne Gore, precizirao je izvor, ne navodeći da li su dobili zvaničan odgovor od Poreske uprave.

Izdavanje po tržišnim uslovima

Na sastanku je zaključeno da će se infrastruktura Srpske kuće izdavati po tržišnim uslovima. Polemika o izdavanju nastupila je nakon što je Nova srpska demokratija na iznenađenje dijela javnosti u tim prostorijama održala sjednicu Glavnog odbora.

Opširnije u Pobjedi

 

Portal Analitika