Ostalo

Milivoje Dukić na EP u Španiji s novim sponzorom

Crnogorski jedriličar, Milivoj Dukić, nakon solidnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Splitu za klasu laser, učestvovaće na Evropskom prvenstvu, u Barseloni od 1. do 8. oktobra, a u Španiju putuje u subotu.
Milivoje Dukić na EP u Španiji s novim sponzorom
Portal AnalitikaIzvor

Kako je kazao, već je počeo sa laganim trenizima kako bi ostao u formi.

- Pripreme sam obavio ovog ljeta, sve što se moglo odraditi. Bilo je jedno zaista naporno takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Splitu. Ovo vrijeme kući iskoristio sam za blagi odmor i lagane treninge, a u subotu putujem u Barselonu. Već 3. oktobra počinje prvi takmičarski dan Evropskog prvenstva – navodi Dukić.

U Španiju putuje spreman i sa ambicijom da se vrati sa medaljom, jer konkurencija će biti slabija nego u Splitu, pošto neće biti jedriličara iz Australije, Novog Zelanda, Sjedinjenih Država.

- Moj zadatak je da budem fokusiran maksimalno. Spremio sam se stvarno dobro. Kao što sam rekao, jedrio sam odlično u Splitu, međutim, tih par pehova dosta su uticali na rezultat, ali tim jedrenjima sam izuzetno zadovoljan - kazao je on.

Naš olimpijac vjeruje da je u rangu sa najboljima u svijetu i Evropi, te da će u Barseloni pobjednike odlučivati detalji. Svi koji će se takmišiti su u vrhu svjetskog jedrenja.

Dukić je upoznao akvatorujum u Palma de Majorci, koji je dosta sličan ovom na kojem će se jedriti Evropsko prvenstvo.

Novi sponzor Milivoju Dukiću je Turistička organizacija Herceg Novog, sa kojom je potpisao ugovor na četiri mjeseca. Njegova obaveza je, kako je kazao, da kroz komunikaciju sa medijima promoviše grad kao turističku i nautičku destinaciju, ali i da reklamira lokalnu TO na jedrima i plovilu.

- Prije svega, ponosan sam što me drugu godinu TO prepoznala kao nekoga ko dosta putuje po inostranstvu i takmiči se među najboljim svjetskim jedriličarima, ali i što mogu da promovišem moj grad kao turističku destinaciju. To mi znači jako puno i izuzetno sam ponosan na činjenicu da me rodni grad podržava. To je nešto čemu svaki građanin ovog grada teži - kazao je Dukić.

Pored lokalne TO, Dukićev sponzor ostaje i kompanija Lazure Marina & Hotel, sa kojom su Dukić i JK „Jugole Grakalić“ u maju potpisali ugovor o saradnji. Tada je kompanija postala dio olimpijskog tima Milivoja Dukića na putu ka Olimpijskim igrama, u Tokiju 2020. godine.

Radio Jadran

Portal Analitika