Svijet

Američki muzičari se klečanjem solidarisali s fudbalerima

Više poznatih američkih muzičara izrazilo je solidarnost s igračima američkog fudbala koji protestvuju zbog poziva predsjednika SAD Donalda Trampa da budu otpušteni igrači koji ne stoje tokom izvođenja himne.
Američki muzičari se klečanjem solidarisali s fudbalerima
Portal AnalitikaIzvor

Tramp je od vlasnika timova američkog fudbala u ligi NFL tražio da otpuste igrače koji tokom himne klečeći protestvuju zbog policijske brutalnosti i rasne nepravde, što je naišlo na veći protest igrača.

Solidarnost s fudbalerima izrazili su, između ostalih Farel Vilijams, Stivi Vonder, Posdnuos iz „De la soula“, kao i roker Edi Veder, prenio je Njujork tajms.

Vilijams je na humanitarnom koncertu u Šarlotsvilu, gdje je ove godine došlo do rasnih sukoba poslije protesta ekstremnih desničara, kleknuo u znak podrške.

„U Virdžiniji sam sada, kod kuće sam. Niko ne može da mi kaže šta da radim ako želim da kleknem“, rekao je Vilijams.

I drugi muzičari pridružili su se protestu „klekni“. Na festivalu u Njujorku, Stivi Vonder je u subotu bio na pozornici s „Dejv Metjus bendom“ kada je kleknuo na oba koljena, poslije čega mu se pridružio i Dejv Metjus.

Na festivalu u Las Vegasu je kleknuo reper Posdnuos, dok je pjevač Džon Ledžend objavio sliku na Instagramu kako kleči tokom nastupa u Hamburgu u Njemačkoj.

dzon-ledzend-kleci-na-bini

Slično je uradio i lider grupe „Perl džem“ Edi Veder na festivalu u Tenesiju.

Osam glavnih glumaca u brodvejskoj predstavi „1984“, po romanu Džordža Orvela, kleklo je kada je trebalo da se pokloni publici.

Na jučerašnjim utakmicama NFL-a, dvoje pjevača se takođe pridružilo protestu. Pjevačica Megan Lindzi je klekla u Nešvilu pošto je otpjevala himnu, dok je Riko Lavel u Detroitu kleknuo dok je pjevao posljednji stih.

Portal Analitika