Ministarstvo sporta nagradilo evropskog vicešampiona Dulovića sa 4.000 eura

Ministar sporta Nikola Janović nagradio je evropskog vicešampiona, karatistu Nenada Dulovića, premijom vrijednom 4.000 eura. Karatista Nenad Dulović, osvajanjem srebrne medalje na Evropskom karate prvenstvu u Bugarskoj, upisao je jedan od najboljih rezultata crnogorskog karatea u ovoj godini i zaslužio premiju Ministarstva sporta u iznosu od četiri hiljade eura. Tim povodom ministar sporta Nikola Janović priredio je prijem za osamnaestogodišnjeg crnogorskog reprezentativca, poručujući da je Nenadov rezultat značajan ne samo za našu zemlju, već i za crnogorski karate.
Ministarstvo sporta nagradilo evropskog vicešampiona Dulovića sa 4.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

 „Ovom nagradom želimo Nenadu da damo do znanja da država prepoznaje i vrjednuje njegov rezultat i način na koji reprezentuje Crnu Goru na velikim takmičenjima. To ćemo učiniti i novim zakonom, koji će crnogorsku omladinu motivisati da se bavi sportom, afirmišući  one koji postižu vrhunske rezultate“ - saopštio je ministar sporta, posebno ističući to što pored sportske, Nenad uspješno bije još jednu  bitku i to sa dijabetesom, dokazujući na taj način da  čelična volja i motiv ne znaju za poraz.  „I to je ono što Nenada čini vrhunskim borcem“- zaključio je Janović.

Evropski vicešampion u karateu zahvalio je ministru sporta na nagradi i  obećao da će dati sve od sebe da i na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Španiji okiti Crnu Goru medaljom.

janovic1

Prijemu u Ministarstvu sporta prisustvovali su i predsjednik Karate saveza Crne Gore Vladimir Joković i Nenadov trener Žarko Raković. Nenad je, kako su kazali, jedan od brojnih talentovanih mladih takmičara pred kojima je perspektivna budućnost. Joković je pohvalio i najavljena nova zakonska rješenja, naročito stipendije za perspektivne mlade sportiste, ocjenjujući da je to izuzetna  vijest za popularizaciju sporta u Crnoj Gori.

Kao Nenadov trener, Raković je ministru sporta zahvalio na dosadašnjoj podršci i svim premijama koje su dobili crnogorski karatisti otkako je osnovano Ministarstvo sporta, što kako je naglasio, ne samo da motiviše sve veći broj djece da treniraju karate, već mu se vraćaju i oni koji su ga napustili.

Portal Analitika