Košarka

Mornar juri minus 18

Sezona praktično nije ni počela, a košarkaši Mornara već danas nastavljuju “ludi ritam’’… Nakon što su u petak odigrali polufinalni duel ABA Superkupa protiv Budućnosti, momci Mihaila Pavićevića otputovali su do Rusije, u nedjelju odigrali prvi meč protiv Saratova, vratili se i već večeras ih očekuje revanš. Mornar će u svojoj Topolici (20.00h) napasti ruski tim u 2. kolu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona, ali i ogromnih “plus 19”, pošto je u Saratovu poražen 88:70.
Mornar juri minus 18
Portal AnalitikaIzvor

Čini se da se naš tim nalazi u nemogućoj misiji, ali…

“U Baru, pred našom publikom biće to drugačiji meč i ne bih unaprijed otpisivao Mornar iz Lige šampiona. Ako nas krene šut, sve je moguće”, poručio je za portal sportbar.me potpredsjednik Mornara Đuro Ostojić. “Naravno, biće teško u revanšu, razlika je velika i to je, naizgled, nemoguća misija”. Nekadašnji reprezentativni centar je i u Rusiji vidio dobrih stvari u igri svog tima…

“U nekim dionicama prvog meča se vidjelo da Mornar može da se nosi sa Rusima. Naš visok poraz posljedica je umora i niza okolnosti pred naporan put u Rusiju”, objašnjava Ostojić. “Na utakmici u Saratovu koševi su padali u serijama, a domaćin nijednom nije vodio sa više od 22 poena, dok smo mi smanjivali i na osam razlike i imali loptu da još više ublažimo minus”

Ukoliko Mornar večeras napravi pravo malo čudo, u posljednjoj rundi kvalifikacija igraće protiv italijanske Orlandine.

Dnevne novine

Portal Analitika