Društvo

Vojska dobila Stambenu zadrugu

Ministar odbrane Predrag Bošković i predsjednik Sindikata Vojske Crne Gore, potpukovnik u penziji, Mladen Burić, potpisali su danas Ugovor o osnivanju Stambene zadruge "Odbrana". Cilj osnivanja Zadruge je rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Vojska dobila Stambenu zadrugu
Portal AnalitikaIzvor

Bošković je kazao da osnivanjem Zadruge, Ministarstvo pokazuje svoju spremnost za socijalni dijalog, i to sa onima kojima interes nije medijska promocija, već konkretno djelovanje u rješavanju suštinskih potreba pripadnika Vojske i Ministarstva odbrane. 

On je dodao da se dogovor o osnivanju Zadruge gradio dugo i temeljno, što govori o istinskoj brizi za rješavanje stambenih pitanja zaposlenih i poboljšanje njihovog ukupnog standarda.

On je naglasio da Vojska Crne Gore predstavlja Crnu Goru na najbolji mogući način, u misijama i u najtežim situacijama, kao što su elementarne nepogode koje su pogađale našu zemlju.

"Siguran sam da ova država zna kako da se na najbolji način oduži svakom pripadniku Vojske Crne Gore. A gdje to može biti, nego u rješavanju jednog od osnovnih prava- prava na stan", zaključio je Bošković.

Zahvaljujući se na razumijevanju za probleme koje imaju, potpukovnik Burić je izrazio zadovoljstvo zbog formiranja „Zadruge“. On je kazao da će Sindikat Vojske Crne Gore dati svoj puni doprinos u realizaciji ovog projekta, kako Ugovor ne bi ostao mrtvo slovo na papiru.

Ministar je najavio,u saradnji sa Ministarstvom finansija, izgradnju stanovaza pripadnike Vojske i Ministarstva u Danilovgradu i Podgorici (Zagorič), a u saradnji sa Opštinom Tivat, na Lekovića barakama.

„Finansiranje tekućeg poslovanja Stambene zadruge „Odbrana“obezbijediće se iz sredstava članarina zadrugara. Pojedinačni osnivački ulog fizičkih lica iznosi 10 eura, koji mora biti uplaćen u roku od 30 dana od dana osnivanja SZ „Odbrana“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane će, kako su naveli, sredstva za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u Ministartsvu i Vojsci obezbjeđivati u okviru godišnjih budžeta.

Portal Analitika