Fudbal

FUDBALSKI SPEKTAKL: Okršaj Borusije i Reala, Jovetić protiv Porta

Borusija i Real prethodnih godina često su igrali u Ligi šampiona i uvijek su to bili spektakularni mečevi. Tako će biti i večeras u grupi H, kada super raspoloženi ,,milioneri“ dočekuju ,,kraljevski klub“, koji nikako da se vrati u pravi ritam.
FUDBALSKI SPEKTAKL: Okršaj Borusije i Reala, Jovetić protiv Porta
Portal AnalitikaIzvor

Od 2003, kada su se prvi put susreli Borusija i Real, na njihovim mečevima nikada nije palo manje od dva gola. Na prethodna dva, viđena su po četiri pogotka, oba puta je bilo 2:2. Uz to, velikan iz Dortmunda može da se pohvali da u zvaničnim mečevima nikada nije poražen od Reala na svom ,,Vestfalenu“. Na šest mečeva, tri puta je pobijedila Borusija, tri puta je bilo neriješeno.

- Čuo sam za taj podatak, ali to nema neki konkretan uticaj na ovu utakmicu. Ipak igramo protiv ekipe koja je u prethodne dvije sezone osvajala Ligu šampiona. Uživam da gledam utakmice Reala, imaju igrače pune tehnike, koji igraju dobar i atraktivan fudbal. Tako je od kada im je trener Zinedin Zidan - kazao je Peter Boš, trener Borusije.

Njegova ekipa je sjajno krenula u Bundesligi, nakon šest kola ima pet pobjeda i remi, uz gol razliku 19:1. Samo je donekle utisak pokvario poraz od Totenhema u prvom kolu grupne faze Lige šampiona.

- Real je osvojio posljednje dvije Lige šampiona i naravno da imamo maksimalno poštovanje za to. Ali, u dobroj smo formi, ovaj meč dočekujemo sa mnogo samopouzdanja - poručio je Mario Gece, vezista ,,milionera“.

Vrijeme za trijumf: Real nije u idealnoj formi, muči se u Primeri, gdje je u šest kola ima tri pobjede, dva remija i poraz. Već sada ima sedam bodova manje od Barselone, ali je odavno poznato da je Liga šampiona takmičenje koje Real obožava.

 - Jedva čekamo novi meč u Ligi šampiona na prelijepom stadionu, gdje se na pravi način osjete čari ovog takmičenja. Teško je igrati protiv svih ekipa u Ligi šampiona, ali je činjenica da nikada nijesmo pobijedili ovdje. Zbog toga je ovo ogroman izazov za nas - istakao je Zidan.

Trener ,,kraljevskog kluba“ nije zadovoljan kako njegova ekipa igra u ofanzivi.

- Nadam se da će naši napadači ponovo dati golove. Ali, uvijek sam govorio da je najvažnije stvarati šanse. Tu imamo problema, ne možemo biti zadovoljni tim segmentom igre. Ali, vjerujem u moje igrače - dodao je Francuz.

Šansa za Stevana: Gol protiv Lila olakšao je boravak Stevana Jovetića u Monaku. Zbog toga se očekuje da i večeras protiv Porta bude u vrhu napada, uz Radamela Falkaoa. - Porto ima ogromno iskustvo u ovom takmičenju, svake godine su bar u grupnoj fazi. U prošloj utakmici osvojili smo dobar bod protiv Lajpciga, ali sada moramo da dođemo do sva tri ako želimo u osminu finala. Iako je grupna faza tek počela, moramo razmišljati na taj način - izjavio je Leonardo Žardim, trener ,,kneževa“. Poseban motiv večeras će imati Falkao, koji je svojevremeno bio napadač Porta, sa kojim je osvojio Kup UEFA prije nego što je prešao u madridski Atletiko.

- Ovo je specijalna utakmica za mene. Ali, želim da uradim sve kako bi Monako pobijedio - rekao je Falkao. (Arena)

Portal Analitika