Turizam

Predstavnici NTO na seminaru turističkog menadžmenta u Kini

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore učestvuje na seminaru turističkog menadžmenta koji se održava od 21. do 26. septembra u kineskom gradu Hainhou, u organizaciji vlada Crne Gore i Kine.
Predstavnici NTO na seminaru turističkog menadžmenta u Kini
Portal AnalitikaIzvor

Cilj seminara je razmjena iskustava zemalja, posebno u oblasti turizma koji predstavlja jednu od najvažnijih privrednih grana u svijetu.

Domaćin je direktor trening centra Hainan provincije Van Ranmin, a seminar sponzoriše od strane Ministrastva trgovine republike Kine.

- Seminar je zamišljen da uspostavi dobru korisnu i prijateljsku saradnju između NR Kine i Crne Gore, kao i da kroz zajedničku razmjenu iskustava i znanja u sferama ekomonije i turizma doprinese bržem razvoju zemalja učesnica uz predstavljanje socijalnih i ekonomskih razvojnih procesa. Pored NTO CG, učesnici su i predstavnici Opštine Tivat, lokalnih turističkih organizacija Podgorice, Cetinja, Kotora, Bara, Mojkovca,Berana, Pljevalja, Bijelog Polja, Nikšića i Plava, Nacionalnog parka „Lovćen“ i Parka prirode „Piva“. Predstavnici Crne Gore će ovom prilikom nastojati da sagledaju sve razvojne i turizmološke prednosti kineskih provincija, u cilju bržeg i efikasnijeg razvoja svih ekonomskih branši u našoj zemlji, sa posebnim osvrtom na turizam – navode iz Nacionalne turističke organizacije.

Portal Analitika