Društvo

Isključivanje nelegalnih taksista: Više reda donijelo i duže čekanje

Tokom posljednjih 30 dana u Podgorici je teško dobiti taksi vozilo. Građani koji su se po- žalili Pobjedi kažu da su svakim danom suočeni sa zauzetim taksi linijama, kašnjenjima, te porukama da nema slobodnih vozila.
Isključivanje nelegalnih taksista: Više reda donijelo i duže čekanje
Portal AnalitikaIzvor

Licence

Potpredsjednik strukovnog sindikata taksista Crne Gore, Vesko Bjelić, ističe da to što Podgorici fali taksi vozila, pokazuje da su inspekcijske službe konačno počele da rade na suzbijanju nelegalnog poslovanja, odnosno da isključuju iz saobraćaja taksiste koji su do sada radili bez licence i ostale potrebne dokumentacije.

- Evidentirano je da u Podgorici ima od 400 do 600 nelegalnih taksi vozila. Inspekcijske službe riješile su da rade svoj posao, pa je iz saobraćaja posljednji mjesec isključen veliki broj nelegalnih taksista. Ne mogu precizno da kažem koliko ih je u pitanju i znam da i dalje ima ,,hrabrih“ taksista koji rade bez licence, ali dosta ih je uklonjeno sa ulice – kazao je Bjelić.

To što sada fali taksista u Podgorici, dodaje Bjelić, pravi je dokaz kakvo je stanje bilo posljednjih deset godina i koliko ih je nelegalnih saobraćalo po ulicama i ugrožavalo legalne prevoznike.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika