Društvo

Berane: Studenti neće da putuju, prijete ispisivanjem sa fakulteta

Studenti Visoke medicinske škole u Beranama organizovali su juče protest u toj ustanovi negodujući što je odlučeno da se veći dio nastave odvija u Podgorici, a ne u tom gradu.
Berane: Studenti neće da putuju, prijete ispisivanjem sa fakulteta
Portal AnalitikaIzvor

Rekli su da su obaviješteni da treba da putuju tri dana sedmično u glavni grad na predavanja, što je za njih neprihvatljivo.

Smještaj

Studenti su najavili da će danas doći na Medicinski fakultet, te da će od nadležnih tražiti pojašnjenje na koji način će riješiti pitanje njihovog smještaja u Podgorici.

Programom je propisano da se ponedjeljkom, utorkom i srijedom odvija nastava u Podgorici na Medicinskom fakultetu i u Kliničkom centru, a četvrtkom i petkom da bude u Beranama.

- Obaviješteni smo da nedjeljno tri dana treba da putujemo u Podgoricu kako bismo tamo slušali predavanja. To je, zaista, porazna činjenica, jer je 90 odsto novoupisanih studenata sa sjevera Crne Gore – rekla je studentkinja Hana Milak.

Ona je rekla da su fakultet u Beranama upisali isključivo zbog blizine, jer nemaju dovoljno novca da studiraju u nekim drugim gradovima. Bilo bi, smatra ona, racionalnije da je profesorima obezbijeđen smještaj u Beranama, i prevoz.

- Zato još jednom apelujemo na nadležne da nam omoguće da nastavu pohađamo u Beranama, onako kako je to rađeno minulih godina. Ukoliko se to ne desi, primorani smo da preduzimamo neke radikalnije mjere, ili da se ispišemo sa ovog fakulteta – kazala je ona.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika