Politika

Brajović i Ma: Značaj dosadašnje podrške Kine Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan BrajovićiMa Peihua, potpredsjednikSvekineskog narodnog političkog savjetodavnog kongresa (SNPSK) NR Kine, koji predvodi delegaciju ove države u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori,konstatovali su danas da Crna Gora i Kina uvijek uzajamo podržavaju strateške interese obje države.
Brajović i Ma: Značaj dosadašnje podrške Kine Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Nakon jučerašnjeg obilaska mosta na Đurđevića Tari i radova na dionici autoputa Bar –Boljare, Brajović i Ma su razgovarali danas u Vili Gorica o modalitetima jačanja parlamentarne saradnje, kao osnove za dalji razvoj ekonomske saradnje Crne Gore i Kine.

Predsjednik Brajović je naglasio značaj dosadašnje podrške Kine Crnoj Gori, između ostalog kroz donacije i razvojne projekte u iznosu većem od 20 miliona eura. Crna Gora, sa druge strane, kao država NATO članica i prva sljedeća članica Evropske unije, predstavlja svojom stabilnošću i bezbijednošću sigurnu destinaciju za kineske investicije i može biti važan spoljnopolitički partner Kine – istakao je predsjednik Skupštine.

Potpredsjednik SNPSK NR Kine Ma Peihua simbolično je podsjetio da su na današnji dan prije 11 godina zvanično uspostavljeni bilateralni odnosi dviju država, sa uočljivim vitalnim razvojem, a na institucijama Kine i Crne Gore je da zajedno dalje rade na jačanju ekonomsko-trgovinske saradnje.

Potpredsjednik Ma je izrazio zahvalnost predsjedniku Brajoviću na ličnom doprinosu koji godinama unazad pruža razvoju crnogorsko-kineskih bilateralnih odnosa.

Nakon sastanka, Ivan Brajović i Ma Peihua su se obratili medijima. 

Portal Analitika