Politika

KNEŽEVIĆ: Krivokapić bi da formira vladu sa “zdravim krilom” DPS-a

Platforma DF - a upućena ostatku opozicije u kojoj su sadržani predlozi o nestranačkoj ličnosti kao zajedničkom predsjedničkom kandidatu, zajednička opoziciona lista na lokalnim izborima i organizacija zajedničkih protesta, predstavlja odgovoran i državnički potez ubjedljivo najjačeg opozicionog saveza, ocijenio je član Predsjedništva DF-a Milan Knežević.
KNEŽEVIĆ: Krivokapić bi da formira vladu sa “zdravim krilom” DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Međutim, kako je dodao, i prije nego što je stigla do stranačkih prostorija jednog broja opozicionih partija, panično je odbijena od strane Ranka Krivokapića.

“Nakon njegovog sastanka sa direktorom kancelarije za jugoistočnu Evropu u Stejt dipartmentu Metjuom Palmerom, potpuno nam je jasno zašto je Ranko Krivokapić ponovo odlučio da pruži ruku spasa i saradnje vlasniku DPS - a Milu Đukanoviću i njegovom zamjeniku Dušku Markoviću. Kao što je sad potpuno jasno zašto je SDP obesmislio bojkot povratkom u Skupštinu, kako bi pripremili teren za “zdravo jezgro” u DPS - u, iako svi u Crnoj Gori znaju da je lakše narkomanu da u plastu sijena nađe iglu, nego Krivokapiću zdravo jezgro u DPS- u”, naveo je Knežević

Naime, lider SDP - a je prije nekoliko dana zatražio od gospodina Palmera da posreduje između njega i Duška Markovića, na način što bi Krivokapićeva partija ušla u Vladu premijera Markovića pod izgovorom izrade novog izbornog zakonodavstva i organizovanja parlamentarnih i predsjedničkih izbora. Plan Ranka Krivokapića koji je izložio Palmeru, kako smatra Knežević, je baziran na potrazi za zdravim jezgrom u DPS - u, bez Mila Đukanovića, koje bi se iskristalisalo nakon tih još uvijek nezakazanih prijevremenih izbora. A predvodnik tog zdravog jezgra nije niko drugi do bivši šef UDBE, koordinator svih službi bezbjednosti i aktuelni premijer Duško Marković.

“Upravo je ovo jedini razlog zbog čega je Krivokapić odbacio platformu DF - a o zajedničkom opozicionom djelovanju. Dakle, tvorac kovanice o “ vlasniku DPS - a” sprema dogovor sa zamjenikom vlasnika, jer mu je očigledno bilo malo što je 18 godina bio potporni stub i jednog i drugog. Ovakav čin opozicione veleizdaje smo imali priliku da vidimo nakon brutalno razbijenih protesta u oktobru 2015. godine kad je ostatak opozicije na čelu sa Rankom Krivokapićem, sjeo za pregovarački sto sa vlasnikom DPS - a. I tad i sad sam tvrdio da su Ranko Krivokapić i Raško Konjević ucijenjeni od strane ANB - a, da budu trojanski konji u opoziciji, i da je tačno da mu je jedan lokalni kriminalac zaprijetio odsijecanjem glave ukoliko odluči da se pridruži demonstrantima u noći 24. oktobra”, objasnio je Knežević.

Čime su mu sad zaprijetili, dodao je Knežević, nije teško zaključiti, jer ga i vlasnik i zamjenik vlasnika imaju u svojim fasciklima koje su toliko brojne da su preplavile podrum ANB- a, i da im je potpuno svejedno koji od registratora će izvući.

“Ali ono što je mnogo važnije jeste da se američka administracija ponovo uključila u obradu spavača u opoziciji čim je DF objavio svoju platformu. Zato poručujem svima koji planiraju u vladu Duška Markovića da će ovog puta proći gore nego kad su to uradili u maju prošle godine izdajući sopstvene birače i interese većinske Crne Gore. Onaj ko je spreman da prije razgovara sa Duškom Markovićem nego sa DF - om, gori je od Duška Markovića i zaslužuje političku kastraciju na javnoj sceni. Ako je neko u režimu i ostatku opozicije pomislio da DF zauzet montiranim procesima i svakodnevnim hajkama nema vremena da odbrani opozicione interese, grdno se prevario, i mora računati da ćemo predvoditi zdrave opozicione snage da svim demokratskim sredstvima zaustavimo najavljenu izdaju. Zato upozoravam Ranka Krivokapića, dok još nije bespovratno krenuo putem veleizdaje, da ne pregovara sa Duškom Markovićem, u protivnom, dobiće jasan odogovor poslije koga će poput Darka Pajovića, Skupštinu moći da vidi samo iz vizure Puškinovog ili Jesenjinovog spomenika, zavisno od toga kako ga ko doživljava”, zaključio je Knežević

Portal Analitika