Rukomet

RSCG: U Podgorici organizovan Seminar za trenere klubova prvih i drugih crnogorskih liga

Upravni odbor Udruženja rukometnih trenera RSCG organizovao je u Podgorici tokom vikenda Seminar za trenere klubova prvih i drugih crnogorskih liga, kao i trenere mlađih kategorija. Seminar je, u skladu sa utvrđenim programskim zadacima, bio obavezan za dobijanje licenci pred nastupajuću takmičarsku sezonu.
RSCG: U Podgorici organizovan Seminar za trenere klubova prvih i drugih crnogorskih liga
Portal AnalitikaIzvor

Prezentovana su najnovija teorijska saznanja, naučna istraživanja i iskustva iz trenažne prakse. Predavači su bili kompetentni rukometni stručnjaci: EHF lektor prof. dr Branislav Pokrajac, selektor ženske reprezentacije Crne Gore i trener Budućnosti Dragan Adžić, master coach Zoran Kastratović, sudijski lektor EHF Nebojša Vujisić, IHF sudija Novica Mitrović i Jovica Petković.

Cilj Seminara je i da se razmijene iskustva u vezi sa savremenom metodologijom rada u rukometu. Strateški zadatak je da se u bliskoj budućnosti klubovima ponudi obrazovan, usko stručan i specijalizovan trenerski kadar, koji će dati značajan doprinos za dalji razvoj rukometa u Crnoj Gori. Programska obaveza je i da se što više ženske populacije uključi u rad trenerske organizacije. Želimo da organizovano i institucionalno jačamo profesionalizam i odgovornost.

U sklopu Strateškog programa, RSCG ima za cilj i dalje da radi na edukaciji i obrazovanju naših trenera. U tom smislu, osim Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, odnosno studijskog programa za obrazovanje trenera, Upravni odbor RSCG imenovao je Komisiju za realizaciju Programa edukacije rukometnih trenera u okviru Saveza. Sve je to usklađeno sa Smjernicama RINK konvencije EHF i dobijene saglasnosti Ministarstva sporta Crne Gore.

Nakon završenog konkursa, izvršen je upis prve generacije polaznika Programa edukacije i organizovana nastava PRVOG – MODULA (KATEGORIJA - I) na Univerzitetu Donja Gorica, sa kojim je RSCG potpisao sporazum o saradnji. U skladu sa Zakonom o sportu, programsko opredjeljenje je da će u rukometu moći samo da rade stručnjaci koji su završili odgovarajuću školu za obrazovanje rukometnih trenera ili su u redovnom procesu edukacije.

Portal Analitika