Crna hronika

Odbrana smatra da je pritvor za Pavloviće neosnovan

Advokat Ranko Radonjić koji zastupa braću Iliju i Boška Pavlovića podnio je žalbu Višem sudu na odluku kojom je njegovim klijentima određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu člana škaljarskog klana Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića u Bečićima, 7. decembra, u lokalu „Trofej“.
Odbrana smatra da je pritvor za Pavloviće neosnovan
Portal AnalitikaIzvor

Advokat Radonjić kazao je za Pobjedu da u toku nedjelje očekuje odgovor na žalbu, ističući da ne stoje pritvorski osnovi koji su navedeni u rješenju o pritvoru. On je ranije saopštio da je braći Pavlović pritvor određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i uticaja na svjedoke. Njima se na teret stavlja sumnja da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Iz policije i Specijalnog tužilaštva u petak su saopštili da su službenici Specijalnog policijskog odjeljenja pretresli više objekata u Budvi, za koje je postojao osnov sumnje da su ih pojedine osobe, pripadnici kriminalne organizacije koja djeluje na teritoriji više primorskih opština, koristile za skrivanje predmeta i sredstava za izvršenje teških krivičnih djela.

- Tokom pretresa pronađena je veća količina opreme, oružja i municije za koje nijesu izdata odobrenja za posjedovanje oružja – navodi se u saopštenju policije u Tužilaštva. Prema saznanjima Pobjede iz bezbjednosnih službi, za učešće braće Pavlović u ubistvu Borete i Zečevića istražitelji su operativno znali još na početku istrage, ali njihovo hapšenje nije realizovano ranije jer su se čekali rezultati vještačenja i materijalni dokazi koji ih nesporno dovode u vezu sa ovim zločinom. Preciznije, njihova uloga bila je da pruže logističku podršku ubicama.

Hapšenjem braće Pavlović otkrivena je sedmočlana grupa, za koju se vjeruje da je angažovana i plaćena za ovaj zločin od kotorske kriminalne grupe označene u policiji kao „kavački“ klan. Za ubistvo Borete i Zečevića uhapšeni su bosanski državljanin Vladimir Šmanja (34) i Miljan Bulatović (36) iz Niša, dok su potjernice raspisane za Budvaninom Vasilijem Rafailovićem (38), Ratkom Vušovićem i Bjelopoljcem Ivanom Cicmilom.

(Pobjeda)

Portal Analitika