Rukomet

Majda preskače kvalifikacije

Slutnje su dobile epilog, selektor „lavica“ Dragan Adžić ne može biti zadovoljan - Majda Mehmedović preskočiće oba kvalifikaciona duela za Evropsko prvenstvo 2018. godine.
Majda preskače kvalifikacije
Portal AnalitikaIzvor

Prvi trening reprezentacije juče u „Morači“ krilo Bukurešta, u društvu Itane Grbić (operisala zub), odgledala je pored terena.

Juče su zvanično počele pripreme crnogorske rukometne reprezentacije, nedostajale su Marina Rajčić (Mec), Alma Hasanić (Storhamar) i Jelena Despotović (Krim).

- Rame je u lošem stanju, da igram sigurno neću, ne smijem, a i ne mogu. I to je to. Mislim da će Itana, Ivona i Branka biti na nivou. Što se tiče nekog mog daljeg angažmana - ne znam da li će biti potrebna operacija. Pokušavam na sve moguće načine da saniram povredu, a rame konstantno (dan-noć) boli i ne smijem da rizikujem - ispričala je Mehmedović.

O kakvoj je povredi riječ?

- Došlo je do istegnuća ligamenata i to pravi problem. Bilo koji pokret da uradim - boli, čak i dok šetam. Urađeni su snimci, išla sam kod nekoliko doktora, za operaciju su, za čišćenje ramena. U strahu su da trenutni problem ne prouzrokuje veći, kao da pokidam ligamente ili da rame ne iskoči.

Kolika je pauza, u slučaju da dođe do operacije?

- Oko pet mjeseci, ali i to je individualno. Nadam se samo da ću izdržati do maja, sve suprotno vodi ka operaciji.

Kakvi su ti planovi?

- Čekam kontakt sa doktorom iz Švedske, dobar je, da pogleda rame, jer mi je bitno da više njih kažu mišljenje. Biću u Crnoj Gori, moram skroz da odmorim rame i nadam se da će se upala smiri. Zaista vjerujem da ću izdržati, igrati Ligu šampiona i Svjetsko prvenstvo. Naporno sma radila za ovu sezonu.  

Opširnije u Areni...

Portal Analitika