Ostalo

Milan Madžgalj na Konresu Balkanske Atletske Federacije

U Batumiju ( Gruzija) održaće se od 25. do 29. septembra redovni godišnji Kongres Balkanske Atletske Federacije, kojem će prisustvovati predstavnici svih 17 zemalja članica Balkanske Atletske Federacije.
Milan Madžgalj na Konresu Balkanske Atletske Federacije
Portal AnalitikaIzvor

Kongresom će predsjedsvati Predsjednik Balkanske Atletske Federacije Dobromir Karamarinov,a gosti će biti uz delegate zemalja članica i predstavnici Evropske i Svjetske Atletske Federacije.

Ispred Atletskog Saveza Crne Gore Kongresu će prisustvovati Milan Madžgalj Generalni Sekretar.Na Redovnom Godišnjem Kongresu koji se svake godine održava u ovom periodu usvojiće se jednogodišnji izvještaji o radu Asocijacije, Kalendar takmičenja na nivou Balkanske Atletske Federacije za 2018.godinu i doneće se Odluka o organizatorima tih takmičenja.

Pored toga delegati Kongresa biće upoznati o izboru najboljih sportista Balkana za 2017.godinu kao i o domaćinu i mjestu održavanja narednog Kongresa sledeće godine . Razmatraće se izmjene i dopune u Pravilima i propozicijama za organizovanje takmičenja ,a na Dnevnom redu će se i naći sugestije sa nivoa Balkanske Atletske Federacije za predstojeći Evropski Kongres koji će se održati u Vilnius ( Litvaniji ) na kojem će se usvojiti novi Statut Evropske Atletske Federacije i pitanja iz Kalendara Evropske Atletske Federacije.

Takođe, na dnevnom redu biće i način unapređenja nivoa organizovanja atletskih takmičenja na nivou Balkanske Atletske Federacije, kao i iskustva u poboljšanju i unapređenju atletskog sporta u zemljama članicama ove Asocijacije.

Portal Analitika