Košarka

FIBA LŠ: Težak poraz Mornara u Rusiji

Košarkaši Mornara poraženi su u prvom meču druge runde kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona od ekipe Avtodora u ruskom Saratovu, rezultatom 88:70.
FIBA LŠ: Težak poraz Mornara u Rusiji
Portal AnalitikaIzvor

Umorni Barani, koji su odigrali dva meča Super kupa, a potom sinoć kasno krenuli na dug put prema Saratovu, loše su počeli meč i prvu dionicu zaključili sa minusom od 14 poena (29:15).

Popravili su izabranici Mihaila Pavićevića odbranu u drugom periodu igre, ali je napad i dalje funkcionisao samo na mahove, što je domaćin iskoristio da uveća višak doodmora za još dva poena (47:31).

U nastavku meča Barani su zaigrali mnogo bolju košarku i prišli na svega 8 poena zaostatka (56:48), ali su do kraja treće četvrtine nanovo posustali, i u posljednjih 10 minuta ušli sa minusom od 13 poena (64:51).

U posljednjem kvartalu gosti su potpuno ostali bez energije, pa je domaćin lako kontrolisao dešavanja na terenu, izgradivši veliku prednost pred revanš u Baru.

Najefikasniji u crnogorskom timu bio je Nemanja Vranješ sa 24 poena, a svog beka su najbolje ispratili Bakić i Šeferd sa po 13 koševa.

Pobjednički tim do trijumfa je predvodio Klark sa 21 poenom.

Isit rivali opet će se sastati već za dva dana, 26. septembra, od 20 časova u SC ''Topolica'' u Baru.

kosarka.me

Portal Analitika