Društvo

U poboljšanje infrastrukture u Lješanskoj nahiji uloženo 1,2 miliona eura

Zadovoljstvo stepenom realzacije projekata na izgradnji novog vodovodnog sistema i putnog pravaca Draževina – Buronji, kao i nastavak realizacije ostalih planiranih razvojnih projekata kroz partnerski odnos Vlade, Glavnog grada i Ministarstva poljoprivrede ocjena je Milutina Simovića, potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića prilikom današnje posjete Lješanskoj nahiji.
U poboljšanje infrastrukture u Lješanskoj nahiji uloženo 1,2 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik Stijepović je saopštio da gradska uprava puno pažnje i sredstava usmjerava na poboljšanje komunalne infrastrukture na teritoriji čitavog grada u cilju povećanja kvaliteta života građana Podgorice. „Tokom skoro tri godine mandata u Lješanskoj nahiji uložili smo značajna sredstva u poboljšanje i unapređenje komunalne infrastrukture, ukupno 1,2 milona eura.

Ta sredstva su dominanntno uložena u poboljšanje putne infrastrukture, izgradnju novih vodovoda, novu rasvjetu, uređenje javnih površina, uklalnjanje nelegalnih deponija i ostale radove. Naravno da to ne radimo sami, nego u partnerstvu sa građanima Glavnog grada, ali i sa drugim partnerima kao što je slučaj na ovom putnom pravcu Draževina – Buronji, gdje smo zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, Direkcijom javnih radova i Vojskom Crne Gore Crne Gore sagradili modernu saobraćajnicu“ ocijenio je Stijepović. 

On je naglasio da će uprava grada i u narednom periodu nastaviti da partnerski radi na poboljšanju komunalne infrastrukture,  jer tako doprinosimo razvoju svakog dijela grada i povećanju kvaliteta života naših građana.

„Infrastruktura je preduslov razvoja i ostanka u ruralnim područjima, ali i razvojna šansa da se ljudi bave poljoprivredom i ostalim privrednim granama kako bi obezbijedili sigurnu egzistenciju.“ ocijenio je Stijepović. On je posebnu zahvalnost uputuio građanima koji su bez naknade ustuoili djelove svojih imanja, dajući tako dobar primjer kako se slogom i dogovorm može realizovati jedan značajan projekat koji je u opštem interesu.

„U protekle 3 godine asfaltirali smo 130 km puteva, a u seooskom području u saradnji sa Vojskom Crne Gore probili smo novih 95 km. To govori o tome da ispunjavamo sva naša obećanja i da krajnje posvećeno i odgovorno pristupamo interesima građana, jer želimo da se u svim djelovima grada živi jednakim kvaliteom života, kako u gradu, tako i u prigradskom i seoskom području“ zaključio je gradonačelnik Podgorice.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović iskazao je zadovojstvo posjetom Lješanskoj nahiji prvenstveno zbog prilike se sretne sa građanima i da u neposrednoj komunikaciji čuje njihove sugestije i problme kako bi dijaloom došli do zajdničkih rješenja koja će značiti nastavak relizacije razvojnih projekata na području cijele Lješanske nahije.

„Drugi razlog zadovoljstva je uspješno završen projekat od 4,5 km novog puta ukupne vrijednosti 275 hiljada eura, projekta koji je finansiran iz tri izvora, iz kapitalnog budžeta Direkcije javnih radova, Glavnog grada i Ministarsva poljoprivrede. Siguran da je to dobra forrmula za uspjeh i uvjeren da ćemo i u narednom periodu nastaviti da zajedniči realizujemo i ostale planirane projekte na području Lješanske nahije“ ocijenio je Simović.

On je naglasio da su današnjim obilaskom izvorišta Klauđersko oko registrovani i veoma pozitivni rezultati nakon izvedenih hidro istražnih radova, konstatujući da je na tom vodoizvorištu pronađeno novih 30 lirata sekundnih što predstavlja veliki potencijal i garanciju za  buduće uredno i kvalitetno  vodosnadbijevanje i gornje i donje Lješanske nahije. „Danas je dogoven nastavak i tog projekta, do  kraja godine biće završene i eksploatacione bušotine, a nakon toga kreće i poslednja najzahtjevnija faza - izgradnja rezervoara i sekundarne kanalizacione mreže. Dakle, sve navedene aktivnosti Glavnog grada, Vlade i resornog ministrastva, u saranji sa građanima Lješanske nahije, biće snažan podsticaj za rješavanje i ostalih planiranih projekata koji će doprinijeti većem kvalitetu života građana Ljeanske nahije“ zaključio je Simović.

Portal Analitika