Svijet

London: Napad kisjelinom na stanici metroa, najmanje šestoro povrijeđenih!

U napadu kisjelinom koji se dogodio večeras u blizini Stratford tržnog centra, povrijeđeno je najmanje šest osoba, prenose britanski mediji.
London: Napad kisjelinom na stanici metroa, najmanje šestoro povrijeđenih!
Portal AnalitikaIzvor

Londonska policija je potvrdila da su primili poziv u kom im je rečeno da se dogodio "incident sa kisjelinom" na stanici metroa u Startfordu, javlja "Independent".

"Policija je pozvana nešto pre 20 časova po lokalnom vremenu u područje oko Stratford tržnog centra nakon dojave da grupa muškaraca po narodu prosipa nešto zašta se vjeruje da je opasna hemikalija", navedeno je u kratkom saopštenju, piše britanski "San".

"Vatrogasna brigada i Hitna pomoć su na terenu. Nekoliko ljudi je prijavilo da je povrijeđeno po različitim djelovima tijela. Vjerujemo da je u pitanju šest osoba. Čekamo više detalja. Jedan muškarac je uhapšen zbog sumnje da je načinio teške tjelesne povrede. Policajci ostaju na licu mjesta i oformljen je kordon. Istraga je u toku", naveli su nešto kasnije iz policije.

Užasnuti očevici brzo su po društvenim mrežama podijelili fotografije i video snimke, a na nekima od njih se vidi i kako Hitna pomoć interveniše na licu mjesta.

"Previše sam uplašena da napustim stanicu i, a mislim da sam dobro čula, muškarca koji leži na podu neko je polio kiselinom. Ko bi ikada napao nekoga koga čak ni ne poznaje? Ne mogu više da podnesem koliko je ova godina bila užasna za nevin narod. Prije nekoliko minuta sam bila bliže i vidjela sam ga, ali i čula. Nadam se najboljem za njega i prijatelje koji su bili sa njim", napisala je Kristi Austin koja se zatekla u blizini mjesta napada.

U području oko Stratford tržnog centra i metro stanice, osim Hitne pomoći, prisutan je veliki broj pripadnika policije i vatrogasaca.

Prema pisanju britanskih medija, večeras je cijelo područje vrvilo od ljudi.

Portal Analitika