Fudbal

Hofenhajm na vrhu, Majnc iznenadio Hertu

Fudbaleri Hofenhajma preuzeli su prvo mjesto u Bundesligi bar na nekoliko sati, poslije prvih utakmica šestog kola.
Hofenhajm na vrhu, Majnc iznenadio Hertu
Portal AnalitikaIzvor

Hofenhajm je u jednom od derbija vikenda nadigrao Šalke 2:0 i četvrtom pobjedom prestigao Borusiju Dortmund, koja kasnije dočekuje imenjaka iz Menhengladbaha.

Pomalo neočekivanu pobjedu kod kuće zabilježio je i Majnc, koji je minimalnim rezultatom savladao berlinsku Hertu.

Na svom terenu je slavio i Lajpcig, sa 2:1 protiv Ajntrahta iz Frankfurta, dok su mečevi Štutgart - Augzburg i Verder - Frajburg završene bez golova. 

U vrlo otvorenom meču na kojem je viđeno skoro 30 šuteva ka dva gola, Hofenham je već u 13. minutu poveo protiv Šalkea, golom Denisa Gajgera. 

Uslijedio je žestok pritisak gostiju, Konopljanka je pogodio prečku i propustio još jednu sjajnu šansu, da bi tačku stavio Lukas Rup u nadoknadi vremena. 

Majnc je tek drugi put ove sezone osvojio bodove, opet sva tri, u meču u kojem je to malo ko očekivao. Herta je podbacila na ovom gostovanju, a meč je riješen u 54. minutu kada je Pablo de Blazis realizovao penal koji je skrivio Karim Rekik. 

U završnici susreta Rene Adler je spriječio Valentina Štokera da izjednači poslije udarca sa distance, da bi u posljednjem minutu crveni karton dobio kapiten berlinskog tima Vedad Ibišević. 

Lajpcig je slavio poslije dva kola, poslije dosta muke uspio je da probije "bunker" Ajntrahta, a umnogome mu je pomogao pogodak Žan-Kevina Avgustina poslije dobitka u 28. minutu. 

Emil Forsberg nije imao sreće ove subote, dva puta je pogađao okvir gola gostiju, prvo stativu, a potom i prečku, da bi sredinom drugog poluvremena Timo Verner poslije još jednog odbitka "ovjerio" trijumf. 

Desetak minuta kasnije Ante Rebić je zakomplikovao domaćinu završnicu, stativa je spasila Lajpcig tri minuta prije kraja, poslije šuta Simona Faleta iz kaznenog prostora. 

Bundesliga, 6. kolo:
Hofenhajm – Šalke 2:0 (1:0)
Gajger 13, Rup 90+3
Majnc – Herta 1:0 (0:0)
De Blazis 54p
Lajpcig – Ajntraht 2:1 (1:0)
Avgustin 29, Verner 67 – Rebić 77
Štutgart – Augsburg 0:0
Verder – Frajbrug 0:0
18:30 Dortmund – Menhengladbah 

Nedjelja:
15:30 Hanover – Keln
18:00 Leverkuzen – Hamburg 

Petak:
Bajern – Volfsburg 2:2
Levandovski 33, Roben 43 – Arnold 56, Didavi 83 

B92

Portal Analitika