Politika

Bošković-Janković: Značajna saradnja CG i Austrije na polju odbrane

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković sastao se danas sa novonaimenovanom ambasadorkom Austrije u Crnoj Gori Ane Janković.
Bošković-Janković: Značajna saradnja CG i Austrije na polju odbrane
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković je čestitao ambasadorki Janković postavljenje na novu dužnost, uz uvjerenje da će se saradnja koju su dvije zemlje ostvarile nastaviti istim kvalitetom i dinamikom.

''Bošković je posebno istakao značaj odbrambenih odnosa koje su Crna Gora i Austrija uspostavile od obnove crnogorske nezavisnosti, apostrofirajući saradnju u oblasti planinskog ratovanja. On se osvrnuo na multinacionalnu vojnu vježbu 'Zajednički izazov 2017', koja je nedavno realizovana u Crnoj Gori, tokom koje je naša zemlja još jednom potvrdila spremnost za jačanje dobrih odnosa sa državama partnerima, u cilju pružanja adekvatnog zajedničkog odgovora na savremene bezbjednosne izazove. Ministar je iskazao uvjerenje da će se Plan bilateralnih aktivnosti za narednu godinu intenzivirati i proširiti na obostrani interes''- saopšteno je iz MO.

Bošković je, kako dodaju iz Ministartsva, naglasio da će Crna Gora nastaviti da promoviše prozapadne vrijednosti u regionu, kako bi doprinijela miru i stabilnosti, te opravdala status kredibilnog saveznika.

''Ambasadorka Janković je posebno istakla saradnju koju su dvije zemlje ostvarile na polju odbrane i naglasila da će Austrija posvećeno raditi na njenom produbljavanju. Ona je navela i daće njena zemljapodržatiCrnu Goruu nastojanju da ostvari jedan od svojih spoljnopolitičkih prioriteta,pridruživanje zajednici Evropske unije''- saopšteno je iz MO.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja Crne Gore i Austrije na izuzetno visokom nivou, te izrazili punu spremnost za njeno unaprijeđenje u oblasti odbrane, kroz implementaciju bilateralnih i multilateralnih projekata.

Pored ambasadorke Janković, sastanku sa ministrom Boškovićem je prisustvovao i izaslanik odbrane Austrije, pukovnik Tomas Ahamer.

Portal Analitika