Politika

Gegaj: Pitanje demarkacije sa Kosovom za nas završeno

Za nas je pitanje demarkacije Kosova i Crne Gore završeno i nema razloga da se vraćamo nazad - kazao je za Pobjedu Nikola Gegaj, visoki funkcioner DPS-a, komentarišući izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će „trenutna verzija sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom pasti“, te da „od zvanične Podgorice zavisi da li će biti novih pregovorao razgraničenju“.
Gegaj: Pitanje demarkacije sa Kosovom za nas završeno
Portal AnalitikaIzvor

- Duboko sam uvjeren da ćemo i sa Vladom koju predvodi Haradinaj nastaviti odlič- nu saradnju koju dvije vlade u kontinutetu imaju. Uostalom, i odnosi sa državom Kosovom su odlični i tako će biti ubuduće. Svi moramo ići naprijed a ne u rikverc. Po meni je to unutrašnje pitanje Kosova i nije stvar zbog koje odnosi mogu biti poremećeni. To nije naš problem, niti vidimo to kao prepreku, jer mi smo taj proces završili - istakao je Gegaj.

On je kazao da su „prihvaćene granice u bivšoj Jugoslaviji“, te da je „međunarodna zajednica tu granicu potvrdila“.

- Potpisali smo sporazum sa Kosovom u Beču i naš parlament ga je ratifikovao. SAD i predstavnici EU takoreći svakodnevno pozivaju političke partije Kosova da ratifikuju sporazum upozoravajući da odgađanje ratifikacije šteti kredibilitetu te države na međunarodnoj sceni. Vjerujem da kosovske institucije imaju demokratskog kapaciteta da donesu odluke koje će samo ojačati državu u svim poljima. Crna Gora je strpljiva i nema problem da sačeka pravi trenutak - istakao je Gegaj.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika