Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Medojević: Masovno kršenje ljudskih prava i sloboda od strane Katnića platiće država i građani

Medojević: Masovno kršenje ljudskih prava i sloboda od strane Katnića platiće država i građani

Slučaj takozvanog pranja novca koji protiv Demokratskog fronta vodi Milivoje Katnić je ods tratra bio osuđen na propast. Momir Nikolić ima dokazano legalan novac zarađen legalnim aktivnostima gradnjom objekta što tvrdi i SDT. Nema kriminalnih aktivnosti nema pranja novca. To znaju pravni početnici koji se bave pranjem novca - ocijenio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.
Medojević: Masovno kršenje ljudskih prava i sloboda od strane Katnića platiće država i građani
Portal AnalitikaIzvor

''Ključno pitanje motiva je: Zašto bi Nikolić prao legalan i čist novac podignut sa svog računa u banci? Momir Nikolić nije dao ni cent za finansiranje kampanje Demokratskog fronta što ne tvrdi ni Specijalno državno tužilaštvo. DRI je dao pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj PzP-a za 2016. godinu i nije uočio nikakve sumnjive transakcije, ni preko banaka ni sa gotovinom. Dalje, SDT još nije rekao ni riječ kako smo to mi vratili oprani novac Momiru Nikoliću i kolimo smo mu vratili'', kazao je Medojević.

U daljem reagovanju povodom radnji SDT-a, Medojević kaže da za sve ove ključne elemente krivičnog dijela pranja novca, SDT za 11 mjeseci, kako tvrdi Medojević, nije pronašao nijedan dokaz niti ima svjedoka.

''U panici od očigledne blamaže i kolapsa slučaja pranja novca, SDT procesno maltertira aktiviste DF iz kampanje 2016. godine i ispituje njihova primanja, ušteđevine, konverzije preko banaka, kupovine tableta, plaćanja anketara, iznajmljivanja kuća za štab i slično. SDT isključivo sprovodi istražne radnje koje nemaju nikakve veze sa optužbama za pranje novca. Sva lišavanja slobode nedužnih ljudi zbog konverzije sopstvenog novca koji su trošili za svoje lične potrebe, a koji dakle nijesu prali, skupo će koštati državi Crnu Goru jer ćemo pravdu za ovaj progon tražiti u Strazburu. Tužioci koji na ovaj način bez ikakvih dokaza lišavaju slobode i izlažu ljude medijskoj satanizaciji, moraju znati da će snositi kompletnu odgovornost za ovako grubo kršenje ljudskih prava i sloboda, zagarantovanih Ustavom, zakonima i Konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama'', zaključio je Medojević.

Portal Analitika