Abiznis

U subotu protest povodom usvajanja zakona o planiranju prostora

Obavještavaju se mjesne zajednice, nevladine organizacije, političke partije i građani da će se u subotu 23. 09. u 18 sati, u zgradi „Akademije znanja“ u Budvi održati protestni skup u organizaciji Opštine Budva, povodom najave usvajanje prijedloga zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, koji će se naći pred poslanicima Skupštine Crne Gore 26. septembra.
Portal AnalitikaIzvor

Najavljeno je da će se na skupu građanima obratiti predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović i predstavnici političkih subjekata koji čine vlast u Budvi.

"Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović je u više navrata izrazio jasan i nedvosmislen stav Opštine da će eventualno usvajanje ovakvog Zakona na neustavan način ukinuti nadležnosti lokalne samouprave u pogledu planiranja prostora i izrade planova privremenih lokacija, a koje bi prešle u nadležnost Vlade Crne Gore. Takođe, zvaničan stav Opštine Budva je da se usvajanjem ovakvog jednog akta krše međunarodne konvencije i povelje koje garantuju pravo na lokalnu samoupravu, a koje je Crna Gora potpisala i ratifikovala. Cilj ovog skupa je da se javnosti i poslanicima pošalje jasna poruka da Budva ne pristaje na ukidanje njenih ustavnih nadležnosti i da se nadležni još jednom pozovu da razmisle o povlačenju ovog akta", saopšteno je iz službe predsjednika Opštine Budva. 

Portal Analitika