Društvo

Islamska zajednica uručila zahvalnicu don Simu Ljuljiću

Islamska zajednica Bar uručila je zahvalnicu župniku Župe Bar, don Simu Ljuljiću za poseban doprinos u unaprijeđenju međureligijskih odnosa i razvoju tolerancije i prijateljstva pripadnika katoličke i pripadnika islamske vjerske zajednice u Baru, saopšteno je Portalu Analitika iz ove vjerske zajednice.
Islamska zajednica uručila zahvalnicu don Simu Ljuljiću
Portal AnalitikaIzvor

- Islamska zajednica Bar imala je posebnu čast da u Islamskom kulturnom centru u Baru ugosti prijatelje: župnika Župe Bar don Sima Ljuljića, i župljaninana ove Župe Petra Pukića. Povod lijepog druženja je bila želja Islamske zajednice Bar da don Simu iskaže zahvalnost i poštovanje za unaprijeđenje međureligijskih odnosa i podsticanje tolerancije i prijateljstva. Don Simo je od samog početka službovanja u Barskoj nadbiskupiji nastavio misiju svojih prethodnika i još intenzivno radio na razvoju međureligijskog dijaloga i dobrosusjedskih odnosa, što je u Islamskoj zajednici prepoznato, sa zadovoljstvom prihvaćeno i zajednički unaprijeđivano – navode iz barske zajednice.

U saopštenju se dalje navodi kako don Simo na izvjesno vrijeme odlazi u Italiju kako bi završio doktorske studije, te da je ta vijest „kod svih Starobarana - bez obzira na religijsku pripadnost - izazvala blagu tugu, ali i radost što će mladi sveštenik steći nova znanja i iskustva koja će u Baru i Starom Baru koristiti svima kako god se oni zvali i u kojoj god se bogomolji molili“.

- Predstavnici Islamske zajednice Bar, glavni imam Mujdin ef. Miljaimi i predsjednik Islamske zajednice Ćazim Alković su don Simu Ljuljiću, župniku Župe Bar i kancelaru Barske nadbiskupije, uručili zahvalnicu za poseban doprinos u unaprijeđenju međureligijskih odnosa i razvoju tolerancije i prijateljstva pripadnika katoličke i pripadnika islamske vjerske zajednice u Baru. Glavni imam Miljaimi i predsjednik Alković su don Simu zahvalili na svemu i poželjeli srećan put na doktorske studije, sa nadom da on neće zaboraviti na svoje sugrađane i da će im se vratiti bogatiji novim znanjima. Ovaj susret prijatelja je bio mali doprinos poznatoj barskoj toleranciji i suživotu pripadnika svih religija. Naslijeđeno bogatsvo zajedništva se mora brižljivo čuvati i nadogrđivati, a don Simo je svojom blagošću i dobrotom pravi primjer svima kako to treba raditi – ističu iz Islamske zajednice.

Portal Analitika