Politika

JOKOVIĆ: SNP nastavlja bojkot, premijer da raspiše nove izbore

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković saopštio je da će njegova stranka nastaviti da bojkotuje parlament. On je poručio Vladi i premijeru Dušku Markoviću da raspišu nove parlamentarne izbore i da se dogovore sa opozicijom oko demokratskih uslova njihove organizacije.
JOKOVIĆ: SNP nastavlja bojkot, premijer da raspiše nove izbore
Portal AnalitikaIzvor

Joković je nakon sastanka sa ambasadorima zemalja članica EU rekao da bojkot parlamenta nije uvijek najbolje rješenje, ali da je u aktuelnim crnogorskim prilikama – neminovno.

- I dalje podržavamo bojkot kako bi se izvršio pritisak na vladajuću koaliciju da raspiše vanredne parlamentarne izbore. Na dan tzv. državnog udara nije bilo moguće organizovati fer, demokratske i slobodne izbore. Pitam se kako bi se vlast ponašala da je rezultat izbora bio drugačiji. Da li bi vladajuća koalicija, kao mi sada, tražila poništavanje izbora? Ubijeđen sam da bi poništili rezultate i organizovali nove izbore, te zato ne vidim koji je razlog zašto ne bi sada otvorili dijalog i organizovali fer izbore - istakao je Joković.

1909jokovic2

Upitan da prokomentariše najave pojedinih opozicionih partija da će se uskoro vratiti u Skupštinu, lider SNP-a je odgovorio: 

- Ako neki politički subjekti hoće da se vrate u parlament – to je njihovo pravo. SNP u tom pravcu neće žuriti. Ne vidim zašto bi neka opoziciona partija sada prekidala bojkot - naglasio je Joković.

On je poručio da bi dijalog vlasti i opozicije trebalo što prije pokrenuti.

- To bi trebalo uraditi odmah ili u oktobru, da bi se izbori mogli pripremiti kako bi na proljeće bili održani zajedno sa predsjedničkim i lokalnim izborima u 13 crnogorskih opština - zaključio je lider SNP-a.

Foto: D. Malidžan

Portal Analitika