Politika

Knežević različito od Mandića o deklaraciji za očuvanje srpske nacije

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević saopštio je na jučerašnjoj sjednici predsjedništva te partije da se zalaže za građanski koncept ustavnog uređenja Crne Gore, saznaje Pobjeda.
Knežević različito od Mandića o deklaraciji za očuvanje srpske nacije
Portal AnalitikaIzvor

Više izvora Pobjede iz Demokrtaskog fronta je kazalo da je Knežević to saopštio na sjednici Predsjedništva DNP-a kada se raspravljalo o izradi i sadržaju deklaracije o očuvanju srpskog naroda, programskom dokumentu čiji je inicijator predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

 - Kneževićev decidan stav da je za građanski koncept d žavnog uređenja Crne Gore, samim tim protiv konstitutivnog statusa za srpski narod, snažno je podržan od svih članova Predsjedništva, saopštio je Pobjedi izvor iz Demokratskog fronta.

Stav lidera DNP-a, stranke koja je jedan od ključnih konstituenata Demokratskog fronta, suprotstavljen je stavu prvog čovjeka Nove srpske Demokratije Andrije Mandića koji se založio za konstitutivan status srpskog naroda koji bi bio ostvaren kroz izmjene Ustava.

Različito viđenje o sadržaju deklaracije o očuvanju srpskog naroda unutar Demokratskog fronta dovodi u pitanje ranije predloženu ideju da politički predstavnici Srba izađu sa jednim tekstom koji bi bio poslat Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku na razmatranje.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika