Region

Nevrijeme protutnjalo Srbijom, u Beogradu povrijeđeno više osoba

Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i pljuskom zahvatilo je danas Srbiju. Vjetar je u mnogim gradovima podizao i nosio limene krovove, kontejnere, obarao drveće, kao i saobraćajne znake pored puta.
Nevrijeme protutnjalo Srbijom, u Beogradu povrijeđeno više osoba
Portal AnalitikaIzvor

Nekoliko osoba je povrijeđeno, među kojima motociklista i petogodišnji dječak na kojeg je pala grana u beogradskom naselju Borča. On je prevezen u Urgentni centar i njegovo stanje je stabilno. U istom naselju prouzrokovalo je nestanak struje i otežalo saobraćaj.

Ljekari Hitne pomoći primili su i poziv zbog povrede glave koju je drugi stanovnik Borče zadobio kada ga je usljed jakog vjetra udario prozor.

U Ulici trešnjin cvijet u Novom Beogradu jedna osoba je povrijeđena kada joj je kapija pala na leđa, a u Zemunu je ljekarska pomoć bila potrebna stanovniku na koga je pala grana.

Vjetar je oduvao više limenih krovova sa zgrada koji su letjeli po naselju. Neki krovovi pali su na ulice i blokirali saobraćaj, a neki pokidali kablove na banderama i izazvali prekid struje.

Prema tvrdnjama očevidaca, jedan limeni krov je u Ulici Valjevskog odreda pao na automobil, u kojem je bilo dvoje ljudi koji su povrijeđeni i kolima Hitne pomoći prebačeni u dežurnu medicinsku ustanovu.

Vjetar je nosio crjepove sa kuća koji su, padajući po automobilima i drugim kućama, izazvali materijalnu štetu.

U Šapcu je četvorospratna zgrada u neposrednoj okolini autobuske stance ostala bez krova, a dio Šapca trenutno nema struju.

U selima u ravničarskom dijelu Mačve vjetar je nosio cijele konstrukcije krovova, a u samom gradu je polomljeno više stabala.

Na putevima u Vojvodini automobili su bili zasuti prašinom i granjem, a vjetar je oborio i saobraćajne znake i sigurnosne ograde, jer je duvao jače od 100 kilometara na čas.

Na području Rume je padao grad.

Novosadski portal 021 izveštava da je olujni vjetar pustošio ulice u tom gradu, a nekim putevima razbacani su i kontejneri i polomljene grane drveća. Oboreno je nekoliko stabala i polomljen je veliki broj grana, ali je materijalna šteta minimalna, navodi se u saopštenju.

Na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, uprkos lošem vremenu koje je zahvatilo djelove Srbije i regiona, avioni su slijetali uz manje kašnjenje.

Izvor: Tanjug/Nena Macić

Portal Analitika