Fudbal

Bajern razbio Majnc

Fudbaleri Bajerna pobijedili su u Minhenu ekipu Majnca sa 4:0, u utakmici četvrtog kola Bundeslige i ostvarili treću pobjedu u sezoni. Bio je to meč u kojem je svih 13 igrača u polju njemačkog šampiona imalo udjela u šutevima u gol, što je dokaz emfatičniji nego bilo koji drugi sa kolikim igračkim potencijalom raspolaže gigant iz Bavarske. Po dva gola za šampiona Njemačke postigli su Arjen Roben, u 11. i 23. minutu, kao i Robert Levandovski u 50. i 77. minutu.
Bajern razbio Majnc
Portal AnalitikaIzvor

Bajern je drugi na tabeli sa devet bodova, a ispred njega je Hanover sa bodom više. Majnc je pretrpio treći poraz u prvenstvu i zauzima 14. mjesto na tabeli sa tri boda.

Šalke je na gostujućem terenu u Bremenu pobijedio Verder sa 2:1 i zadržao priključak za vodećima. Verder je poveo u 20. minutu golom Lamine Sanea, a dva minuta kasnije Šalke je izjednačio autogolom Miloša Veljkovića. Pobjedu ekipi iz Gelzenkirhena donio je Leon Gorecka u 83. minutu.

Šalke je ostvario treću pobjedu i treći je na tabeli sa devet bodova, koliko ima i Bajern. Verder je pretrpio treći prvenstveni poraz, još je bez pobjede i pretposljednji je na tabeli sa jednim bodom.

Fudbaleri Augzburga pobijedili su u Frankfurtu domaći Ajntraht sa 2:1 i vezali treću utakmicu bez poraza. Filip Maks doveo je Augzburg u vođstvo u 20. minutu, a prednost je udvostručio Kajubi u 76. minutu. Konačan rezultat postavio je srpski fudbaler Luka Jović u 79. minutu.

Augzburg je peti na tabeli sa sedam bodova, a Ajntraht je 12. sa tri boda manje.

Štutgart je kao domaćin pobijedio Volfsburg sa 2:1.

Izvor: rts.rs

Portal Analitika