Košarka

Kokoškov: Sale rekao da smo favoriti? Ne može da me prevari

Selektor Slovenije Igor Kokoškov imao je interesantan komentar na izjavu selektora Srbije Aleksandra Đorđevića da je Slovenija favorit u finalu Evrobasketa.
Kokoškov: Sale rekao da smo favoriti? Ne može da me prevari
Portal AnalitikaIzvor

Dvije selekcije sastaju se u nedjelju od 20:30 časova u istanbulskom Sinan Erdem Domu, gdje se očekuje možda i deset hiljada navijača dvije selekcije.

"To je suštinski nebitno. Znam da je to vama rekao, a znam šta je rekao u svlačionici. Normalno da imaš neku rezervu da ispoštuješ i protivnika pred medijima, ali sam siguran da će na zatvorenom sastanku sigurno reći: "Daj da pregazimo ove Slovence". To ne može da me prevari", rekao je Kokoškov.

Srbija igra treće finale velikih takmičenja u posljednje četiri godine, nakon Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara, dok se Slovenija prvi put bori za zlato. 

"Đorđević sigurno ima veće iskustvo i kao igrač i kao trener u ovakvim situacijama. Ta njegova harizma i znanje, sve što donosi, kvalitet kao igrač, sada kao trenera. Ja to iskustvo nemam, ovo je moje prvo finale EP. Ali ne racionalizujemo ovaj momenat, imamo isti pristup, istu pripremu, da se koncentrišemo na manje stvari, da manje čitamo novine, manje na društvenim mrežama. Da glava bude čista i fokusirana samo na utakmicu", kaže selektor Slovenije. 

Duel bivših zemljaka u Istanbulu će biti više od sporta i košarke. 

"Emocije, energija. Niko se neće pojaviti ko se neće zalagati 100 odsto. I s njihove i sa naše strane će utakmica da se igra 110 odsto. Ali moraš da igraš pametno, dobro, zajedno. Energija je velika stvar, hrabrost, ali to neće biti dovoljno. Moraš da igraš dobro. Treba da se digneš i daš tih 11 trojki Litvaniji, da postigneš 42 poena. Sama energija neće biti dovoljna", istakao je Kokoškov. 

Kokoškov je izrazio veliko poštovanje prema Đorđeviću. 

"Kada sam odrastao imao sam dva idola u košarci - Dražen i Saša. Velika stvar je za evropsku i srpsku košarku da je ostao u njoj kao trener. Svojom harizmom, znanjem, prisustvom. To su stvari koje plijene. Prijatelji smo, ja njega znam mnogo bolje nego on mene. Imam veliko poštovanje za njega i kao igrača i kao trenera. Sjutra će biti festival košarke, za mene lično. Ali zato se i baviš ovim poslom", zaključio je slovenački selektor.

Portal Analitika