Košarka

Đorđević: Slovenija apsolutni favorit

Selektor Aleksandar Đorđević rekao je da mu je meč protiv Rusije bio najteži koji je vodio u trenerskoj karijeri, te da je Slovenija favorit u finalu.
Đorđević: Slovenija apsolutni favorit
Portal AnalitikaIzvor

Srbija je savladala Rusiju 87:79 u polufinalu Evrobasketa i plasirali se u treće finale na velikim takmičenjima pod vođstvom Đorđevića.

"Moj ponos i neizmjerna zahvalnost prema ovim momcima koji nose dres reprezentacije i svima koji su dali doprinos zajedničkom uspjehu. Ovih 12 momaka nisu propustili nijedan trening od kada smo se skupili. Imali su veliku želju, veliku posvećenost radu, spremni da kroz sve to prihvate i teške dane da bi došli do ovoga. Igrači imaju najveću zaslugu za ovo, napravili su takvu hemiju među sobom. Oni su ratnici i pobjednici", rekao je Đorđević. 

U finalu u nedjelju na programu je finale kojem su se nadali svi ljubitelji košarke s ovih prostora – Srbija i Slovenija.

"Bili smo staloženi, mnogo nas je bilo u ovim momentima, znamo šta nas čeka. Igramo protiv najbolje ekipe na šampionatu. Igraju fenomenalnu košarku, punu talanta, tehnike, fizike, vica, ljepote na kraju krajeva. Na nama je da svim načinima odgovorimo na to. Nisu izgubili nijednu utakmicu. Već smo u svlačionici pričali o Sloveniji. O njihovim kvalitetima. Igrači će postati svjesni tek nakon prvenstva šta budemo uradili. Utakmica će biti izuzetno zahtjevna energetski. Oni su imali dan više odmora što može biti ključno. Najspremnija su ekipa na prvenstvu. Imaju izuzetne atlete na spoljnim pozicijama. Igraju izuzetno razigrano, sigurno, poletno. Oni su apsolutni favoriti", dodao je selektor Đorđević. 

"Za to se igra, za to se živi. Sa njima se igra. Oni daju vetar u leđa. Ulivaju nam sigurnost i snagu. Mnogo sam srećan što je bilo toloko navijača. Nadam se da će ih biti još više. Mi smo spremni da ih dočekamo i zajedno sa njima pokušamo da pobedimo još jednom",rekao je Đorđević. 

Posle Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara, Srbija je stigla i do finala Evropskog prvenstva. Ali prvi put neće igrati protiv Amerikanaca u njemu. 

"Igramo, igramo. Jedanaest plus jedan", aludirao je Đorđević na Entonija Rendolfa. 

Srbija i Slovenija će se za titulu prvaka Evrope boriti u nedelju od 20:30 časova.

 

(b92.net)

 

Portal Analitika