Abiznis

Grawe osiguranje preuzima Atlas life

Grawe osiguranje trebalo bi da preuzme Atlas life, koji kontroliše biznismen Duško Kneѕѕević, ukoliko tu transakciju odobri Agencija za zaštitu konkurencije, saznaje portal Analitika.
Grawe osiguranje preuzima Atlas life
Portal AnalitikaIzvor

Kako nam je rečeno, u tom slučaju bi Grawe osiguranje preuzelo portfolio i klijenti Atlas life osiguranja bi prešli kod njih. Potrebno je ,medjutim ,da saglasnot da Agencija, jer bi Grawe u tom slučaju imalo tržišni udio od preko 50 odsto.

Iz Atlas grupe je portalu Analitika zvanično potvrdjeno da su u u maju stupili u pregovore sa  Grawe osiguranjem sa ciljem prenosa portfolija Atlas Life-a.

“U ovaj proces Atlas Grupa je ušla u skladu sa svojom strategijom restrukturiranja ovog segmenta njenog poslovanja, a sve u skladu sa dogovorom postignutim sa regulatorom, Agencijom za nadzor osiguranja. Osiguranici Atlas Life-a ce prenosom portfolija postati osiguranici Grawe osiguranja, i prenos portfolija neće imati bilo kakve negativne posljedice po njihove polise, jer će se sa  prenosom portfolija izvrsisti i prenos tehničkih rezervi Atlas Life-a”, saopšteno nam je iz Atlas grupe.

Kako dodaju, cilj Atlas Grupe je da se planom restrukturiranja ovog segmenta njenog poslovanja, prodajom portfolija Atlas Life-a, fokusira na svoje glavne djelatnosti, a to su: bankarstvo, finansije, investicije, turizam i obrazovanje. To je, kako se ističe,  dio dugorocne strategije Atlas Grupe.

Portal Analitika