Fudbal

Rade Vešović na kormilu Mornara

Prije tačno tri godine (18. septembar 2014.), Rade Vešović nakon remija Zete i Mornara napustio je klupu tima iz Golubovaca. Tada ga je barski klub ostavio bez posla, a juče je upravo u Baru odlučio da nastavi trenersku karijeru. On je tako postao šesti trener Mornara za posljednje dvije godine, a interesantno da dolazi u periodu kada je ekipa bez poraza i primljenog gola u šampionatu.
Rade Vešović na kormilu Mornara
Portal AnalitikaIzvor

“Napravio sam dužu pauzu, iskren da budem zaželio sam se posla, tako da nakon poziva predsjednika Dragana Nikezića, vrlo brzo smo se dogovorili. Vidio sam da Mornar ima ambicije, a uvijek sam volio da radim u ambicioznim klubovima. Mornar je klub sa tradicijom i drago mi je da sam tu”, kazao je Rade Vešović.

Novi trener Mornara gledao je meč u Kupu, gdje su Barani savladali Dečić (2:1). Mornar je u Tuzima sa klupe predvodio nekadašnji legendardni golgeter Zoran Đurašković, sada trener kadetske ekipe, koji ipak neće ostati pri seniorskom timu.

“Vidio sam u Tuzima da Mornar ima dobru i kvalitetnu ekipu i siguran sam da uz dobar rad možemo napraviti dobar posao”, dodao je Vešović.

Rade Vešović u tri navrata bio je trener Zete, radio je u Beranama, bio na klupi Drezge, a sada sa Mornarom želi povratak u elitu.

“Liga je ujednačena, dosta timova pretenduje da bude u vrhu. Biće teško, ali Mornar ima tradiciju, stvoreni su dobri uslovi, pa uz dobar rad vjerujem da možemo da ostvarimo zacrtano. U dosadašnjem dijelu se pokazalo da je odbrana bolji dio tima, ali imamo miks iskusnih i mladih igrača, tako da ću dati sve od sebe da proradi i napad”, naglasio je Vešović.

Arena

Portal Analitika