Politika

Vlada usvojila izmjene zakona o Centralnoj banci, za Pogoricu se zadužuje pet miliona eura

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Predlog izmjena zakona o Centralnoj banci i odlučila da se za potreba projekta otpadnih voda Podgorice yaduži kod KFW banke pet miliona eura.
Vlada usvojila izmjene zakona o Centralnoj banci, za Pogoricu se zadužuje pet miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici  utvrdila predloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Centralnoj banci Crne Gore i Zakona o tekućim i kapitalnim poslovima sa inostranstvom. Istovremeno, utvrđenim izmjenama i dopunama ovi zakoni su, kako je saopšteno, usaglašeni sa drugim zakonskim rješenjima na nacionalnom nivou, a u predloge su unijete i odredbe za kojima se ukazala potreba u praktičnoj primjeni.

 

Na sjednici je prihvaćena Informacija o zaduženju kod Njemačke banke za razvoj (KfW), za potrebe Glavnog grada Podgorica, u vezi sa realizacijom projekta ,,Sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici, faza I'' i  usvojila nacrt Standardnog Ugovora o zajmu između Vlade Crne Gore i KfW banke u iznosu od 5 miliona eura i nacrt Ugovora o Promotivnom zajmu između Vlade Crne Gore i KfW banke, u iznosu od 30 miliona eura.

Cilj projekta je da se, na ekološki održiv način unaprijedi sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda na području Podgorice, uz pristupačne troškove. Opšti cilj je da se doprinese zaštiti životne sredine, naročito lokalnih i regionalnih vodenih površina koje se nalaze nizvodno, te da se poboljšaju uslovi života stanovništva. U Informaciji je navedeno da će se negativni uticaji na životnu sredinu smanjiti, jer će nova lokacija biti van gradske sredine.

 

 

Portal Analitika