Društvo

Donacije Njemačke i Amerike Ministarstvu odbrane

Ministarstvo odbrane je danas potpisalo sporazum sa ambasadom SAD-a o donaciji broda za uklanjanje eksplozivnih naprava i sporazum sa SR Njemačkom o poklanjanju šest lako oklopnih vozila, kazao je na današnjoj konferenciji ministar odbrane, Predrag Bošković.
Donacije Njemačke i Amerike Ministarstvu odbrane
Portal AnalitikaIzvor

„Brod za uklanjanje eksplozivnih naprava će biti na upotrebi pomorskom odredu u Baru, to je još jedan dokaz dobre saradnje sa jedne strane, a sa druge pomoći će da naše jedinice budu značajnije opremljene. Vrijednost donacije je 200.000 eura“, dodao je Bošković.

Prije 2 godine, ministarstvo odbrane je dobilo drugu donaciju od SAD-a u vrijednosti od blizu 300. 000, podsjetio je. Druga donacija je od SR Njemačke.

„Ova donacija vrijedi dva miliona i 250.000 eura. Radi se o šest lako oklopnih vozila, marke mercedes tip g, sa time će naše pješadijske jedinice će značajno podići odgovornost. Nakon ovoga se očekuje  izrada vozila koja su specijalne namjene i ona će biti nadam se u upotrebi u vojsci Crne Gore sredinom sledeće godine“, rekao je Bošković.

 

 </p>

video, foto: gov.me

Portal Analitika