Crna hronika

Zbog dojave o bombi evakuisana zgrada cetinjske Opštine

Službenici zgrade Opštine Cetinje evakuisani su zbog dojave o bombi, saznaje Portal Analitika. Kako se ispostavilo nakon detaljnog pregleda, dojava je bila lažna.
Zbog dojave o bombi evakuisana zgrada cetinjske Opštine
Portal AnalitikaIzvor

U telefonskoj dojavi je rečeno da je bomba postavljena u dijelu zgrade gdje je smješten Osnovni sud, a jedan od komentara okupljenih građana bio je da je “dojavu uputio neko kome je zakazano suđenje”.

Dojava da je u zgradi Opštine, u kojoj su osim lokalne uprave smješteni i Osnovni sud, kao i osnovno državno tužilaštvo, postavljena bomba stigla je oko 9 časova i 30 minuta, nakon čega su, uz asistenciju policije i vatrogasaca, evakuisani svi zapolseni ali i građani koji su u to vrijeme bili u zgradi opštine.

ct1

Ipak dvadesetak minuta kasnije većina zaposlenih se vratila na svoja radna mjesta. U holu smo zatekli između ostalog i zamjenika gradonačelnika prijestonice, Momčila Martinovića.

U hodniku ispred suda zatekli smo i nekoliko stranki koje su kako se pretpostavlja čekale suđenje. Zaposleni u Osnovnom sudu takođe su bili u zgradi prijestonice. Ulaz u zgradu opštine prema osnovnom sudu je bio zaključan duže od sat vremena, dok glavni ulaz nije.

Ispred zgrade Zetske banovine parkirano je vozilo Vatrogasne jedinice, jedno auto policije, a prisutno je bilo i nekoliko policajaca kao i inspektora u civilu.

Ipak, tokom uzbune zbog dojave o bombi ispred zgrade opštine ostali su bivši radnici “Košute” koji svakodnevno ispred zgrade prijestonice traže svoja prava.

- Slikajte nas, da smo tu, ni bomba ni eksplozija nas ne mogu otjerati da odustanemo od traženja svojih prava - kazali su oni.

Iz policije i suda nijesu željeli da komentarišu događaj.

J.Đ.

Portal Analitika