Društvo

Šehović na najvećoj međunarodnoj konferenciji o visokom obrazovanju

Delegacija Crne Gore predvođena ministrom prosvjete Damirom Šehovićem, učestvuje na najvećoj konferenciji o visokom obrazovanju u organizaciji Evropske asocijacije za internacionalizaciju visokog obrazovanja (EAIE), koja se održava u Sevilji od 12. do 15. septembra. Ovogodišnja centralna tema je Mozaik kultura.
Šehović na najvećoj međunarodnoj konferenciji o visokom obrazovanju
Portal AnalitikaIzvor

Konferencija je prilika da učesnici razmijene iskustva, kako bi zajednički došli do najboljih rješenja u ovoj oblasti. Na izložbi koja prati Konferenciju učesnici i posjetioci su u prilici da se upoznaju sa obrazovnim sistemima drugih zemalja, kao i ponudama najpoznatijih ustanova visokog obrazovanja, uključujući modele studiranja, način finansiranja, studentski život i sl.

Jedna od tema je posvećena i obilježavanju 30 godina Erasmus programa, kroz koji je prošlo devet miliona ljudi i kome je Crna Gora zvanično pristupila 2014. godine.

Neke od tema će biti i: Studentski protesti: smirivati ili podržati; Saradnja univerziteta i privatnog sektora; Strategije razvoja interkulturalnih kompetencija studenata i dr.

Konferenciji prisustvuje preko 6000 učesnika, te međunarodni eksperti iz oblasti visokog obrazovanja iz 95 zemalja. U okviru dešavanja biće organizovano 158 sesija, 20 radionica, a predviđena su i 252 izložbena štanda, navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika