Politika

Simović: Intrige i manipulacije preče od napretka

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović izjavio je danas da su mnogo važniji kapitalni projekti koji se realizuju u Mojkovicu od incidenata sa predstavnicima Demokrata u tom gradu.
Simović: Intrige i manipulacije preče od napretka
Portal AnalitikaIzvor

„Ti kapitalni projekti treba da proizvedu efekat koji danas imamo u Nikšiću, a to je efekat novih vrijednosti, novih radnih mjesta, doprinos rastu ekonomije. Bilo je za očekivati da se danas i iz Javnog servisa sjete i pitaju šta je sa kapitalnim projektima u Mojkovcu kakav je na Bjelasici sa mojkovačke strane, da vidimo šta se dešava sa sportskom zonom u Mojkovcu koja nakon sanacije jalovišta dobija svoju novu vrijednost, da se podsjetimo i pitamo šta je sa dinamikom i izgradnje stambene zgrade za socijalno ugrožene stanovnike Mojkovca, da se pita kako teče realizacija brojnih drugih projekata i u ruralnom dijelu sa aspekta novih vodovoda, seoskih puteva i sl.“, kazao je Simović.

Pitanje o incidentima u Mojkovcu u kojima su učestvovala premijera braća postavio je novinar TVCG.

On je dodao da je nekome važnije pričati o političkim trzavicama koje kreiraju oni koji unaprijed stvaraju alibi za novi politički poraz i oni, kako je kazao, koji manipulišu, kreiraju neistine i dolaze na vrata porodičnih domova i pritom se nazivaju Demokratama.

„Očigledno ta neka energija, i ta sprega vječitih gubitnika i pojedinih medija žele tome da daju prioritet.  Kad može intriga biti važnija od stvaralaštva? Kad može manipulacija biti vrednija od onoga što su činjenice? Kad može u Crnoj Gori proći ono što je povreda porodičnog doma, porodične intime? Kad može u Crnoj Gori naići na odobravanje nešto što se zove manipulacija članova porodice koji nemaju veze sa politikom i sve se to čini radi jednokratnih političkih potreba i sve to čine oni koji sebe nazivaju Demokratama”, rekao je on.

 

Simović je kazao i da je vrhunac opozicionog licemjerja optužbe opozicije da se u Skupštini donose zakoni bez njihovog prisustva.

“Ne mogu nikako da se složim sa tom ocjenom, kada je u pitanju kvalitet zakonskih rješenja koji su usvojeni u crnogorskom parlamentu”, rekao je on nakon otvaranja mljekare Nika u Nikšiću.

 

On dodaje da oni koji su negdje na odmoru u trajanju od skoro godinu dana sada  kritikuju. “Izvolite, dođite, radite svoj dio posla. Dođite na svoja radna mjesta. Budite dio zakonodavne aktivnosti i radite ono što je vaša i profesionalna i ljudska i politička obaveza prema onima koji su vam dali mandat povjerenja”, zaključio je Simović.

Portal Analitika