Kultura

Slikarka Tea Franca izlagala u Berlinu

Izložba mlade akademske slikarke Tee France održana je od 4. do 10. septembra 2017. godine, u galeriji Berlin Blue Art Gallery u Berlinu.
Slikarka Tea Franca izlagala u Berlinu
Portal AnalitikaIzvor

Izložbu je otvorio Dr Ranko Vujačić - ambasador Crne Gore u Berlinu, koji je tom prilikom istakao:

“Izrazio sam uvjerenje da ce izlozba „Essenz” dati vazan doprinos promociji crnogorske umjetnostii, na taj način,  i predstavljanju naše zemlje, veoma kreativne tradicije likovne umjetnosti u SR Njemačkoj. Događaji  su događaji, poput pomenute izložbe, jasan znak posvećenosti crnogorskog društva, kroz kuIturu I umjetničko izrazavanje, prenese jasnu poruku o važnosti brige i poštovanja različitosti i posebnosti nacionalnog i kulturnog identiteta manjina, koje doprinosi bogatstvu jednog društva.

Ovaj događaj još važnijim čini činjenica što se realizuje upravo u ovoj godini, u kojoj  obilježavamo 11 godina od obnove samostalnosti Crne Gore i 111 godina od uspostavljanja crnogorsko-njemačkih diplomatskih odnosa”.

tea1

Zvaničnom otvaranju izložbe su, pored  predstavnika ambasade Crne Gore u Berlinu,  prisustvovali Ijubitelji likovne umjetnosti,  predstavnici kuIturne zajednice, te naše dijaspore iz Berlina.

Izložbu je organizovao Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

Tea Franca rođena je u martu 1989. u Beogradu. Završila je i diplomirala na fakultetu Likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore.

Posvećena različitim tehnikaka: slike, crteži, skulpture, kolaži, sklopovi, instalacije…

Tea Franca je imala četiri samostalne izložbe i preko 50 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Takođe, učestvovala je u mnogim umetničkim projektima kao što su: Muzeji uličnih umjetnosti, gradski mozaici i humanitarnim umetničkim projektima. Živi i stvara u Podgorici.

Portal Analitika