Fudbal

FK Jedinstvo u nedjelju igra za Amara Drndara

Jedanaestogodišnjem Bjelopoljcu, Amaru Drndaru, hitno je potrebna pomoć za liječenje u američkom gradu Teksasu. Dječak Amar Drndar je dobio neurološki tumor na mozgu i kičmenoj moždini, odnosno u donjem dijelu, koji se nažalost, proširio duž cijele kičme. FK Jedinstvo u nedjelju organizuje utakmicu za pomoć Amaru.
FK Jedinstvo u nedjelju igra za Amara Drndara
Portal AnalitikaIzvor

On se trenutno nalazi u Čikagu, međutim šanse da Amar pobijedi zloćudnu bolest mnogo su veće u Teksasu gdje postoji specijalistički centar za Amarovo liječenje, ali troskovi su previsoki. 

Samo konsultacija, kosta najmanje hiljadu i po dolara, ali najveći troškovi dolaze kasnije. Čak i vise od 30 hiljada dolara mjesečno, jer bolnica u Teksasu ne prima većinu zdravstvenih osiguranja.

Amarovi roditelji otac Demir i majka Samija mole sve ljude dobre volje u Crnoj Gori da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu Amarovo liječenje. Za Amarovo liječenje je potrebno da se prikupi 150.000 dolara, a da bi ga primili u specijalistički centar u Teksasu potrebno je da se odmah prikupi - 50.000 dolara.

Amarova tetka Denisa Drndar Džogović kaže, da kad pomisli na jednog jedanaestogodišnjeg dječaka pomisli na sreću, zdravlje i osmjeh , to je jedino bitno. "Amar Drndar je moj bratanac koji raste u jednoj srećnoj porodici sa svoji ocem, majkom, starijim bratom i mladjom sestrom. Kada su bili mali njegov stariji brat mu je dao nadimak AMI jer nije mogao da izgovori njegovo puno ime. U maju 2017 cijeli svijet im se srušio, kada je Amaru dijagnostikovan neurološki tumor na mozgu i kičmenoj moždini. Zato ovim putem molim sve ljude dobre volje da se udruže sa nama da pomognemo našem AMIJU da pobijedi užasnog monstruma i da se vrati svom srećnom djetinjstvu…. U njegovo ime hvala svima puno koji su se već odazvali na naš apel", kazala je ona.

amar-drndar

FK Jedinstvo je danas pozvao da u nedjelju u 15:30h Bjelopoljci dođu u što većem broju na utakmicu koju igraju protiv ekipe Mladost Lješkopolje iz Podgorice. Kupovinom te karte na staroj tribini daju doprinos u njihovoj  akciji prikupljanja sredstava za Amarovu operaciju.

Kako su najavili cijena ulaznice će biti simbolično 1 euro, ali naravno shodno  mogućnostima građani mogu donirati i više od toga. Karte će na ulazu na tribinu prodavati članovi Amarove pordice.

Svi koji žele i mogu da pomognu mogu to uraditi uplatom na žiro-račun: NLB Montenegro banka 530-0700100108064-35 na ime Denisa Džogović

Uplata iz inostranstva na IBEN CODE:ME25530073050008070010

Portal Analitika