Kultura

Utvrđeni iznosi za stambeni fond Sindikata kulture

Prof.mr Janko Ljumović, ministar kulture i Željko Kalezić, predsjednik Sndikata kulture Crne Gore potpisali su danas na Cetinju Sporazum o utvrđivanju iznosa za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u kulturi. Navedeni Sporazum je važna aktivnost u kontekstu ukupne kulturne politike čiji su bitan dio socijana pitanja zaposlenih u sektoru kulture.
Utvrđeni iznosi za stambeni fond Sindikata kulture
Portal AnalitikaIzvor

Opredijeljeni iznos za četvorogodišnji period od 700.000 eura konkretna je mjera za rješavanje važnog socijalnog pitanja zaposlenih u kulturi.

Sporazumom se ustanove kulture čiji je osnivač država, obavezuju da za 2018, 2019, i 2020. godinu, uplaćuju po 200.000 eura na godišnjem nivou za potrebe rješavanja stambenih potreba zaposlenih u kulturi. Takođe, 2017. godine, za navedene potrebe ustanove kulture će Sindikatu uplatiti 100.000,00 eura.

minkul2

Navedeni Sporazum potpisuje se u skladu sa Granskim kolektivnim ugovorom za oblast kulture, koji je potpisan prošle između Vlade Crne Gore i Sindikata kulture Crne Gore.

Potpisnici Sporazuma istakli su značaj učešća i ostalih subjekata, posebno na opštinskom nivou, u funkciji rješavanja stambenih potreba zaposlenih.
Portal Analitika