Abiznis

STANIĆ: Plata u Zambiji je zaista 1.482 dolara

“Poštovani građani - prosječna plata u Zambiji je 1.482 američka dolara, Namibiji 753 dolara, Republici Kongo 625 dolara, a u Crnoj Gori 606 dolara, na današnji dan po kursu US dolara koji je najniži od 2015. godine, saopšteno je iz SDP-a.
STANIĆ: Plata u Zambiji je zaista 1.482 dolara
Portal AnalitikaIzvor

SDP citira podatke iz teksta objavljenog  na Portalu Analitika, autora Predraga Zečevića “U naredne tri godine bez povišice za službenike – crnogorske prosječne plate na nivou afričkih “. 

Podaci su zvanični i dobijeni iz istraživanja Mreže za poslovnu podršku Srbije, a identične podatke su objavili "Blic" i NIN. 

U saopštenju  SDP-a se navodi, da je pohara naroda Crne Gore se pojačava  a 41-ovoj Vladi je bolje da se suoči sa istinom nego da jadnim nepotpisanim saopštenjima zavarava sebe i druge . 

“Pogledajte đe su bile najsiromašnije zemlje regije kad je vlasnik DPS-a uzeo vlast a đe Crna Gora, pogledajte sad. Da se ne upoređujemo sa Češkom i Slovačkom, jer je bruka već najveća u crnogorskoj istoriji.   Dug raste a presipanje narodnih dobara, rijeka, luka, aerodroma, ruda, šuma …u džepove crnogorskih šeika se ubrzava”, naveo je portaparol SDP-a Mirko Stanić.

Nezaposlenost je porasla skoro duplo sa 29.000 na 50 000. A te 2012. godine ste obećali novih 40 000 radnih mjesta. Da ne dodajemo - po riječima Unije slobodnih sindikata ( Izvor TV Vijesti od 17. avgusta 2017. godine) ” Šta je sa ovih trideset i nešto hiljada koji se vode kao fiktivno zaposlenia ne primaju platu?”

“Naša domovina tone  u mnogo gori scenario nego što Grčka već skoro deceniju  živi. Oni uz  pomoć cijelog svijeta se muče a mi nemamo ni taj ugled ni taj značaj.  Ako nijeste gospodo iz Vlade potpuno pogubljeni, trebalo bi da se suočite sa činjenicama jer je potonja ura. Za početak zaustavite poharu DPS-a, naplatite poreze od tajkuna  i prestanite obmanjivati i sebe i druge”, zaključuje se u saopštenju Stanića

 

 

Portal Analitika