Fudbal

Jovetić blizu prvog tima, Liverpul i Sevilja u LŠ repriziraju finale Lige Evrope

Stiže drugi voz grupne faze Lige šampiona, a njegovi vagoni nose jednako uzbuđenje kao i onaj iz prve noći. Dva derbija, dva evropska klasika ispisaće nove stranice na Ostrvu. Totenhem na legendarnom Vembliju čeka Borusiju Dortmund, a Liverpul pod zidinama kultnog Enfilda sprema spektakl zajedno sa Seviljom.
Jovetić blizu prvog tima, Liverpul i Sevilja u LŠ repriziraju finale Lige Evrope
Portal AnalitikaIzvor

Međutim, krenimo od sudara u glavnog engleskom gradu. Biće to repriza osmine finala Lige Evrope od prije dvije sezone, kada je Dortmund sa dvije pobjede (3:0, 2:1) lako eliminisao Sparse, iako se očekivao pravi šou. Ipak, Maurisio Poketino i njegov tim imaju priliku za popravni…

„Da, sjećam se da u te dvije utakmice nismo baš pokazali ono što se od nas očekuje i Borusija je lako prošla dalje. Poznajemo ih dobro, znamo da će to biti otvorena utakmica sa mnogo šansi na obje strane, pa ko ih iskoristi vjerujem da će i slaviti. Uglavnom, čeka nas veoma važan ispit i jedna tehnički bogata utakmica”, jasan je Poketino.

Na drugoj strani Peter Bos, koji je Ajaks prošle sezone odveo do finala Lige Evrope, pokušaće sa „milionerima” da ponovi trijumf iz marta 2016. godine…

„Svjesni smo protiv koga igramo, jer je Totenhem već godinama jedna od najboljih engleskih ekipa i igraju slično kao mi. Uvijek su prisutne emocije kada igrate na stadionu kakav je Vembli i moji igrači su spremni za jedan od najvažnijih mečeva grupne faze, koji bi nam mogao dati vjetar u leđa uoči nastavka takmičenja”, poručuje Bos.

Godinama je Liverpul čekao povratak u Ligu šampiona, a sada je dosanjao svoje snove. Sastav Jirgena Klopa odmah ima težak zadatak, pobijediti uvijek neugodnu Sevilju, ekipu koja je rekordnih pet puta osvajala Ligu Evrope. Jednako interesovanje za utakmicu vlada i povodom mogućeg povratka Filipea Kutinja u tim poslije turbulentnog prelaznog roka, u kojem je želio postati igrač Barselone. Ali, Klop je fokusiran samo na Andalužane…

„Impresionirani smo što opet igramo Ligu šampiona i vjerujem da to kod naših navijača izaziva poseban osjećaj. Momci su jako motivisani i moramo biti maksimalno fokusirani jer je Sevilja takva ekipa da ne prašta ni najmanje propuste. Takođe, očekujem na tribinama Enfilda jednu od onih specijalnih noći Lige šampiona, a pobjedom bi cijela priča bila kompletirana i puno bi nam značila na startu takmičenja”, najavljuje Klop.

Posljednjih desetak godina Sevilja je položila sve evropske ispite, ali ne i neke u Ligi šampiona. Prošle je sezone ispala od Lestera u osmini finala, a ove želi da popravi utisak protiv još jednog engleskog predstavnika.

„Nemamo problem da kažemo Liverpul je favorit. Najviše zbog toga jer igra pred svojim navijačima. Odlično smo krenuli u Primeri, uz dvije pobjede i remi, što nam pruža samopouzdanje uoči ove bitne utakmice jer bi na kraju upravo ona mogla da odluči da li ćemo proći dalje ili osvojiti prvo mjesto u grupu. Dakle, svakog rivala cijenimo, ali vjerujemo u sebe”, jasan je strateg Eduardo Berizo.

Aktuelni šampion Real odbranu titule počinje iz Madrida, gdje će ugostiti kiparski APOEL. Mančester siti i Pep Gvardiola idu na čuveni „Tiganj” u Roterdamu, gdje ih čeka Fejnord, dok će njemačka senzacija Lajpcig svoju debitantski meč u Ligi šampiona igrati protiv prošlogodišnjeg polufinaliste Monaka.

Kako navode francuski mediji, Stevan Jovetić bi mogao da dobije šansu od prvog minuta u duelu sa Lajpcigom…

Dnevne novine

Portal Analitika