Abiznis

Rekordna posjeta turista na Cetinju

U prvih osam mjeseci ove godine broj turističkih dolazaka u crnogorsku prijestonicu povećan je za 20, a broj noćenja za 3 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što predstavlja rekordnu posjetu Cetinju od kada se vodi precizna evidencija. Turistička organizacija Prijestonice Cetinje očekuje rast i u narednim mjesecima.
Rekordna posjeta turista na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Dobri rezultati nastavili su se i u prvim danima septembra. Od početka godine do 31.avgusta, Cetinje je posjetilo 83.721 izletnik, što je za gotovo 14 hiljada više u odnosu na isti period prošle godine. Broj ostvarenih noćenja do 31.jula iznosio je 29.411, ili 700 noćenja više u odnosu na isti uporedni period.

Osim posjete crnogorskoj prijestonici, turistima su najviše privlačni Njeguši i Nacionalni park Lovćen. Što se tiče posjete Njegušima, još uvijek ne postoji precizan metod mjerenja statističkih podataka kada su u pitanju dnevne posjete. Iz Turističke organizacije Prijestonice Cetinje kažu da će otvaranjem info punkta na Njegušima, u narednom periodu imati preciznije podatke. Ono što je okvirni podatak od tamošnjih ugostitelja je da je posjeta niža u odnosu na raniji period, a uzrok tome su, prema istom izvoru, radovi na putnom pravcu Cetinje - Njeguši.

Prema podacima menadžmenta, godišnja posjeta Nacionalnom parku Lovćen je u prosjeku do 100 hiljada turista, a prema istom izvoru, za ovu godinu, zabilježen je rast od oko 20 odsto.

 

 

Portal Analitika