Abiznis

"Voli" otvara novi logističko distributivno otkupni centar

Kompanija „Voli“ otvoriće u petak novi Logističko distributivno otkupni centar, pored postojećeg „Volijevog“ logističkog centra na Bulevaru zetskih vladara, najavljuju iz te kompanije.
"Voli" otvara novi logističko distributivno otkupni centar
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, ceremonija otvaranja okupiće poslovnu, političku i diplomatsku elitu, regionalne biznis lidere, najznačajnije proizvođače, poslovne partnere kompanije iz zemlje i inostranstva.

Prisutnima će se obratiti predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković, dok će član Odbora direktora kompanije „Voli“ i predstavnik EBRD, Pol Foli i predsjednik Odbora direktora kompanije Voli, Dragan Bokan, zvanično će otvoriti objekat.

- Kompanija „Voli“ je, u skladu sa svojom tradicijom da otvaranja novih poslovnih jedinica obilježi donacijama, u susret otvaranju Logističkog centra donirala 34.920 eura Kliničko bolničkom cenru Crne Gore za kupivinu uređaja i opremanje Klinike za neurologiju - ističu iz ove kompanije.

Oni podsjećaju da je gradnja počela 2016. godine, a ozvaničio predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj, Suma Čakrabarti, sa vlasnikom i predsjednikom Odbora direktora kompanije „Voli“ Draganom Bokanom.

Projekat je realizovan kroz partnerstvo EBRD-a i kompanije „Voli“ u kojoj Evropska banka ima 15,7% učešća, na ime konvertibilnog otkupa udjela u vlasništu, što predstavlja prvo korporativno ulaganje kapitala ove banke u našoj zemlji. Novi logističko distributivno otkupni centar izgrađen je u planiranom roku, a visina investicije je 11.800.000 eura.

- LDC „Voli“ osigurava kompletno integrisan logistički sevis koji će u potpunosti ispuniti sve zahtjeve snabdjevanja naročito u logistici hladnog lanca, odnosno prehrambenih proizvoda.

O impresivnim dimenzijama Logističkog centra nabolje govori podatak da je njegov kapacitet 16.000 m2 od čega najveći dio zauzima ambijentalno skladiste. Objekat raspolaže sa 21.000 paletnih mjesta, 16.000 u ambijentalnom i 5.000 u rashladnom režimu, 13 rashladnih komora u režimu od -25 do +4 stepeni Celzijusa, komorama za meso, voće i povrće, kao i zrionice banana.

Ugrađena je nasavremenija oprema, koja zadovoljava sve svjetske standarde kvaliteta, bilo da se radi o 38 utovarno-istovarnih rampi, najkvalitetnijim HTC podovima, regalnoj konstrukciji, viljuškarima ili WMS-u, odnosno softveru za upravljanje tokovima roba u skladištu. Bitno je napomentuti da se prilikom izgradnje strogo vodilo računa o tome da se osigura maksimalna energetska efikasnost i ekološka prihvatljivost - dodaju iz „Volija“.

Prema njihovim riječima, LDC daje vjetar u leđa budućem razvoju kompanije, pružajući dodatnu vrijednost kroz kvalitetnu nabavku, brže i ekonomičnije snabdjevanje i bolju ponudu domaćih proizvoda u policama marketa. Posebnu vrijednost LDC „Voli“, kažu, predstavlja podrška domaćoj proizvodnji, koja će imati obezbjeđen kontinuiran plasman, siguran otkup koji će im pružiti stabilnost i oslonac za razvoj.

- Uticaj koji će Logističko distributivno otkupni centar imati na širu društvenu zajednicu je veoma značajan, imajući u vidu da će podržati i podstaći domaću proizvodnju, plasmanom ne samo na teritoriji naše zemlje nego i u okruženju. 

 

Portal Analitika