Abiznis

Preduzetnička iskustva Slovenije korisna za Crnu Goru

Crnogorski privrednici mogu mnogo da nauče od svojih slovenačkih kolega kako se pokreće i održava biznis, kako biti i ostati konkurentan, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na otvaranju izložbenog prostora crnogorskih privrednika na 50. Međunarodnom sajmu preduzetništva koji se održava u Celju u Sloveniji.
Preduzetnička iskustva Slovenije korisna za Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam zajedno sa crnogorskom delegacijom privrednika i predstavnika drugih institucija u prilici da prisustvujem 50. celjskom Sajmu male privrede i preduzetništva. Smatram da je Slovenija idealna zemlja od koje se mnogo toga može naučiti u oblasti i ekonomije, i privrede, posebno u dijelu razvoja malih i srednjih preduzeća“, kazala je ministarka Sekulić.

Prema njenim riječima, i za državnu upravu postoji prostor da dosta nauči od slovenačkih kolega u dijelu kreiranja ambijenta za razvoj malih i srednih preduzeća.

„Sa druge strane, i naši privrednici itekako mogu da nauče od svojih slovenačkih kolega kako se pokreće biznis, kako se taj biznis održava, kako da ostanu konkurentni i sada, u uslovima kada je Slovenija članica Evropske unije“, kazala je ministarka Sekulić.

Ona je sajam u Celju ocijenila kao veoma koristan i izrazila očekivanja da će crnogorski privrednici korisno upotrijebiti provedeno vrijeme u Sloveniji, kako bi stekli što veći broj kontakata i uspostavili neke oblike saradnje sa svojim slovenačkim kolegama.

Oko 30 crnogorskih kompanija iz različitih sektora, među kojima je najveći broj onih iz prehrambene i prerađivačke industrije, kao i uslužnih djelatnosti, predstaviće u narednim danima svoje proizvode i usluge na celjskom Sajmu preduzetništva. Na Sajmu će, osim proizvoda i usluga preduzeća, biti predstavljena i investiciona klima u Crnoj Gori.

Portal Analitika