Abiznis

Predstavnici IRF-a i Ministarstva ekonomije prisustvovali svečanom otvaranju MOS-a

Od 12-og do 17-og septembra, na celjskom sajmištu u Sloveniji, održaće se 50. MOS (Međunarodni sajam obrta i preduzetništva) - najveći poslovni događaj u tom dijelu Evrope, koji svake godine udruži više od 1000 izlagača, kao i više od 125.000 posjetilaca, sa ciljem da se privrednici – izlagači predstave sa svojom ponudom i uslugama i na taj način umreže i ostvare poslovne kontakte van granica svoje države.
Predstavnici IRF-a i Ministarstva ekonomije prisustvovali svečanom otvaranju MOS-a
Portal AnalitikaIzvor

Na pomenutom sajmu ove godine će se, pored Slovenije, Hrvatske, BIH, Makedonije i Srbije, predstaviti i Crna Gora sa svojom ponudom, gdje će 30 crnogorskih privrednika iz različitih djelatnosti i poslovanja, koji su ujedno i reprezentativni klijenti IRF-a, imati mogućnost da predstave svoje proizvode i usluge, razmjene iskustva sa zemljama iz regiona i iskoriste priliku za sticanje novih poslovnih prilika u inostranstvu.

Pored crnogorskih izlagača, na 50-om jubilarnom celjskom sajmu, danas su svečanom otvaranju prisustvovali predsjednik Odbora direktora IRF-a, dr Zoran Vukčević i ministarka ekonomije, Dragica Sekulić, i tom prilikom sa svojim saradnicima obišli iizlagače iz drugih zemalja.

Ovom prilikom predsjednik Odbora direktora IRF-a, dr Zoran Vukčević je izjavio dauorganizaciji Ministarstva ekonomije i Investicionorazvojnog fonda, Crna Gora ucestvuje na Celjskom sajmu i to je šansa za trideset crnogorskih preduzetnika da steknu neka nova iskustva, prije svega sa preduzetnicima iz Evropske Unije, i da se upoznaju sa standardima koji se moraju poštovati kada Crna Gora bude u Evropskoj Uniji. Isto tako, naglasio je, crnogorski preduzetnici će imati šansu da uspostave direktan kontakt sa preduzetnicima iz regiona, ali i iz Italije, Njemačke, Mađarske, Kine i da na taj nacin budu u prilici da prošire svoja tržišta.

Pored navedenog, g-din Vukčević je istakao da je dodatno Celjski sajam prilika da se promoviše Crna Gora i u onim poslovnim oblastima koja predstavljaju prioritet razvoja - turizam, proizvodnja zdrave hrane, drvoprerada i potencijal za energetski razvoj.

Nakon svečanog otvaranja Sajma, crnogorski štand i delegaciju Crne Gore obišao je i pozdravio predsjednik Vlade Republike Slovenije, dr Miro Cerar.

 

Portal Analitika