Politika

Brajović na sastancima sa ambasadorkama Kube i Austrije

Tokom oproštajne posjete ambasadorke Kube na nerezidentnoj osnovi u Crnoj Gori Adel Majre Ruis Garsije, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović izrazio je zahvalnost na doprinosu razvoju tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Kube, koji potiču iz vremena postojanja Jugoslavije. Odlični politički odnosi dobra su osnova za dalje jačanje ekonomske saradnje, posebno u mnogobrojnim oblastima.
Brajović na sastancima sa ambasadorkama Kube i Austrije
Portal AnalitikaIzvor

Ambasadorka Kube je istakla da je tokom mandata i boravaka u Crnoj Gori imala prilike da se mnogo puta uvjeri u prijateljski odnos dviju država i njenih naroda . Govoreći o evropskom putu Crne Gore, ambasadorka je izrazila uvjerenje da će ulaskom Crne Gore u Evropsku uniju, Kuba dobiti još jednog prijatelja u ovoj organizaciji sa kojom ima dobro razvijenu trgovinsku razmjenu.

Ambasadorka je govorila i o posljedicama uragana Irma koji je pogodio Kubu, sa ljudskim žrtvama i velikom materijalnom štetom.

Nastupna posjeta ambasadorke Austrije

U nastupnoj posjeti nove ambasadorke Austrije u Crnoj Gori Ane Janković predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću, iskazano je obostrano zadovoljstvo kontinuiranim kvalitetom odnosa, uz intenzivnu komunikaciju na svim nivoima. Predsjednik Brajović je upoznao ambasadorku sa unutrašnjim i vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore, s akcentom na ekonomska i reformska pitanja, kao i putem naše zemlje u Evropsku uniju.  Podrška Austrije u evropskim integracijama, od velikog je značaja za Crnu Goru, naglasio je predsjednik Skupštine. On je ponovio stav Crne Gore da dinamika učlanjenja država Zapadnog Balkana u EU treba da zavisi od doprinosa svake države pojedinačno, u čemu naša zemlja značajno prednjači.

Bilo je riječi i o radu Skupštine, predstojećim jesenjim aktivnostima, kao i o selektivnom bojkotu obaveza od strane opozicionih poslanika.

Razgovarano je o nastavku i značaju projekta Demokratskih radionica „Barbara Pramer“, a koji ima za cilj da podstakne interesovanje mladih za politiku i demokratske procese i omogući upoznavanje sa radom poslanika i parlamenta kao institucije.

img-2389

 

Portal Analitika