Politika

Husović razgovarao sa ambasadorom Palestine Rabii Alhantoulijem

Potpredsjednik Vlade Rafet Husović primio je danas u Podgorici ambasadora Palestine Rabii Alhantoulija, gdje su razgovarali o odnosima dvije države.
Husović razgovarao sa ambasadorom Palestine Rabii Alhantoulijem
Portal AnalitikaIzvor

Ambasador Alhantouli se zahvalio potpredsjedniku Husoviću na srdačnom prijemu i upoznao ga sa aktivnostima koju on kao ambasador sprovodi. Naglasio je da, i pored svih teškoća sa kojima se država Palestina susreće, žele da diplomatijom, uz pomoć 103 ambasade koje imaju širom svijeta, učine sve kako bi poboljšali uslove života za svoje građane.

 „Za državu Palestinu bi od značaja bilo da bude članica u što je moguće više međunarodnih organizacija, i od velikog bi značaja bila podrška Crne Gore Palestini u tom smjeru“ - istakao je Alhantouli

 Potpredsjednik Husović je iskazao zadovoljstvo na posjeti ambasadora Alhantolija i na nastavku saradnje koju su započeli ranije. Iskazao je veliko razumijevanje i saosjećanje sa stanjem u kojem se nalazi narod Palestine. Istakao je da država Palestina, mirnim, demokratskim i diplomatskim sredstvima, vodi mudru politiku u cilju ostvarenja slobode za svoj narod.

 „Jedini valjani način da se ostvari sloboda Palestine je put kojim ste vi odabrali da dođete do cilja, i siguran sam da će te za to u Crnoj Gori uvijek imati iskrenog partnera.“ - rekao je Husović

 Husović  je posebno istakao da je, pored dobrih diplomatskih odnosa, neophodno pospješiti ekonomsku i kulturnu sardnju dvije države. Kako bi se razmijenile informacije i iskustva treba raditi na organizaciji konferencija i skupova sa predstavnicima obje države. To bi na neki način bila priprema za potencijalnu ekonomsku saradnju, zaključio je Husović.

 

Portal Analitika