Politika

Cetinje zatrpano u smeću: URA poziva nadležne da reaguju

Predstavnici cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA su danas, kako navode, na zahtjev brojnih građana, mapirali veliki broj divljih deponija na Cetinju, na kojima se već neko vrijeme nekontrolisano odlažu značajne količine smeća. Situacija je tvrde jako kritična, jer se takvim postupanjem ugrožavaju zdravlje građana i cetinjska životna sredina, ali se i šalje katastrofalna slika o Prijestonici i o samoj državi Crnoj Gori, koja makar i deklarativno, posjeduje status ekološke države, ukazala je Marina Martinović, predstavnica cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA.
Cetinje zatrpano u smeću: URA poziva nadležne da reaguju
Portal AnalitikaIzvor

Martinović ističe da takvo stanje „izazvano neodgovornim pristupom nadležnih službi i nepostojanjem bilo kakve strategije kako bi se problem trajno riješio, bez sumnje utiče i na turističku sezonu u Prijestonici i prihode koji se ostvaruju od turizma“.

smece-2

„Pitamo se - do kada će nadležna lica zatvarati oči pred ovim i sličnim problemima, sa kojima se susrijeću građani Cetinja. Nesumnjivo je i da rad neodgovornih pojedinaca utiče na narušavanje životne sredine, ali je posao Komunalne policije da svako kršenje zakona evidentira i sankcioniše. Iako je neophodno podići svijest građana o začaju životne sredine, postavlja se logično pitanje - zvog čega se nadležne institucije na ovakav način ophode prema sopstvenim građanima, koji finansiraju njihov (ne)rad. Odnosno, čime su to Cetinjani zaslužili? Zbog toga nas slobdno optužite da "sakupljamo političke poene", ukoliko je to cijena da Vi pokupite smeće“, ukazala je Martinović.

 

 

Portal Analitika